Оперната прима Соня Йончева е поканена да бъде официален гост на 91-ата церемония по връчването на наградите Оскар на 24 февруари в театър „Долби” в Лос Анджелис.  Тя ще дефилира по червения килим заедно с всички звезди,  номинирани за най-големия приз в киното, пише PlovdivTime.bg.

Моля, отбележете, няма да участвам, а ще се наслаждавам на церемонията, отбеляза в социалните мрежи световноизвестната пловдивчанка.

Йончева излиза на 14 февруари на сцената на Метрополитен опера за поредния си триумф като сляпата принцеса Йоланта в едноименната опера от Чайковски. След това талантливата певица се завръща в Европа за концерт в Националната опера на Унгария, Операта на Монте Карло, в Ла Скала, където ще пее в „Травиата”. До края на лятото Соня ще има поредица от изяви в Германия, Франция, Белгия, Испания,  Австрия.

На 23 юни тя ще излезе на една сцена в Гала концерта на Ролекс в Миланската Скала заедно с изключителните оперни гласове Пласидо Доминго, Йонас Кауфман и Хуан Диего Флорес и пианистката Юджа Уан.