Духът и енергията на аржентинското танго, вплетени в магнетичната музика на Астор Пиацола, ще бъдат поднесени на пловдивската публика. Концерт-спектакълът ще се случи на на 27 септември от 19:00 часа. В синтез от музика, театър и живопис в Дома на културата "Борис Христов" ще прозвучат 13 емблематични творби на аржентинския композитор.

Цигуларката от Струнен квинтет "ARTE" - Анна Фурнаджиева съставя програмата и  специално подбира пиесите на Пиацола - LiberTango, Invierno porteno, Oblivion, Tango Kafe 1930, Four for Tango, Adios Nonino  за струнния квартет, а Руслан Павлов и Давид Коконцев подготвят аранжиментите за този многоочакван концерт-спектакъл.

"За пръв път пея танго. Разбира се, то е различно от операта, но винаги съм била готова за него", признава мецосопраното Станислава Марчева, която щe изпълни "Аз съм Мария" от едноименната опера на Пиацола, "Едно момиче на разсъмване", "Смърт в Буенос Айрес" и за високосен финал - "Какво танго, какво!". 

Актрисата Веселина Михалкова ще рецитира интимна лирика от аржентински и български автори, след което в драматичен контрапункт ще поднесе онова разтърсващо "Rinashero": "Трудно е да се родиш, но още по-трудно е да се преродиш". 

В нажежената от съдбовност атмосфера ще прозвучи и "Violetas Populares", посветени на първата звезда на съвременната чилийска музика Виолета Пара. Харизматична, страстна и дълбоко трагична натура, Виолета Пара претворява страданието си в песни, картини, пана и пластики, превръщайки се в арт-емблема, подобно на Фрида Кало. 

За да бъде още по-пълноценно усещането за магьосника на аржентинското танго, пред очите на публиката, художничката Тереза Зиковска ще рисува своята емоция, породена от "Танго с Пиацола". 

Билети можете да закупите от Билетен център пред Община Пловдив и на 27 септември на място - в Дом на културата "Борис Христов".

TrafficNews.bg