Изключително тържество бе проведено в Областна администрация по повод Международния ден на майчиния език. Събитието протече под патронажа на областния управител Здравко Димитров, турския генерален консул Хюсеин Ергани,  зам.-председателя на Клуба на Консулите в Пловдив инж. д-р Веселин Чипев, който е и почетен консул на Молдова в България, както и останалите членове на  консулския клуб, обединяващ почетните дипломати под тепетата.

Богатата мултикултурна програма започна със стихотворението „Българският език“ изпълнено от Виктор Михайлов.

Най-впечатляващо бе изпълнението на „Малкият принц“, който прозвуча на 26 езика, включително на китайски, молдовски,персийски, арабски, фарси, корейски, пенджаби и пущу. Идеята на празника бе да подчертае заслужената роля на всички езици в изграждането на културната идентичност и творчество.

Гостите се насладиха на богата многоезична културно-музикална програма, в която взеха участие представители на различните общности в града и чуждестранни студенти от пловдивски висши училища.

Не липсваха и традиционни гозби, които всяка една от общностите беше приготвила за символичната „трапеза на толерантността“. С благодарности, нови приятелства и обещания за нови срещи, завърши отбелязването на Дена на майчиния език в Областна администрация – Пловдив.