"Пловдив в една рисунка" ще събере малки и големи за създаването на картина на града. Събитието е на 18 май – Европейската нощ на музеите, от 11 до 17 ч. в пространството на стълбите на Каменица. 

Проектът дава възможност за преживяване с любимите хора, приятели, с непознати, с пловдивчани. Това е възможност за всеки да създаде Пловдив чрез сърце, спомени и мечти - такъв какъвто е - магнетичен и вдъхновяващ. Така всички ние ще можем заедно, но всеки по свой собствен начин, да пресъздадем вечния, наш и неповторим град в една рисунка, казват организаторите. Те призовават деца, техните родители, младежите, възрастните хора да се включат във вдъхновяващата инициатива.

Събитието цели на общодостъпно и познато място пловдивчани от различни възрастови групи да изразят своето сърдечно отношение към града. Така деца и младежи, насърчавани от родители на открито с желание и сърце ще пресъздадат вечния и неповторим „Пловдив в една рисунка".

Събитието ще представлява своеобразен хепънинг рисуване на хартия, на плоча, на картон, на балон по темата.  Изложбата с готвите творби ще остане на място и може да бъде разгледана до 23 май. След това с творбите ще бъдат украсени детските отделения в пловдивските болници.

Организатор на събитието, което е част от Културния календар на Пловдив, е фондация „Наследство и ценности“.