Криза със закриването на ЕСК 2019: Зико събира гилдиите за финалното събитие

Все още дори няма каталог за официалните събития,макар обичайно да се пуска при откриването

Пловдив
18.11.2019 12:00 3137 4
Криза със закриването на ЕСК 2019: Зико събира гилдиите за финалното събитие

Здравко Димитров заяви, че няма да влезе в Управителния съвет на фондация „Пловдив 2019”, но съвсем не се е отказал да контролира работата й. Новият кмет събира гилдиите и културните институции, за да проучи мнението им какво трябва да представлява закриването на Европейска столица на културата, докато във фондацията правят собствени планове за това. 

Най-големите институции под тепетата – театрите, операта, Народна библиотека „Иван Вазов”, организатори на фестивали, са получили покана за среща със Зико през другата седмица, за да обсъдят как да бъде сложена точка на мащабния културен проект. В същото време  екипът на фондацията работи по концепция за закриването. 

Факт е, че „Пловдив 2019” закъснява фатално да обяви какво ще бъде финалното събитие. Тепърва то ще бъде мислено като концепция, ще се организират артистите и екипите по реализацията му. Кога то ще бъде рекламирано и популяризирано в национален и европейски мащаб остава загадка.

Какво се случва и с каталога със събитията на инициативата през календарната 2019-а, също няма официална информация. Обичайно организаторите на Европейска столица на културата го представят още на откриването. Пловдив явно върви към обратния сценарий - да закрие културната инициатива с каталог за всичко, което трябва да анонсира през 2019 г.

В същото време другата Европейска столица на културата - Матера, е обявила 20 декември за финал на инициативата.

 

 

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
4 Коментара
Сортирай по
коментар

Мда-а-а 12:21, 18.11.2019

Безобразна кражба беше това дилетантско събитие, изпълнено с непрофесионални участия, джендър инициативи и без сериозно участие на международно известни културни институти! И всичко това направено за толкова много пари, с които световната култура можеше да прелее в културно-историческия ни град! Но сега вместо затвор за крадците, ще се разпределят финалните кражби! Честито, балъци, търпящи и подкрепящи Тиквената, гербаджийска кочина!

Oтговора2
коментар

Мне-е-е

Аман от незнаещи многознайковци, винаги готови всичко да отричат. Който се интересуваше от събитията на ЕСК 2019, сигурно откри своето и остана доволен. Програмата беше много богата и пъстра - за тези които са имали наистина интерес, а не са пазарени тролове, на които все кражби са им в главите. Закриващото събитие на ЕСК винаги и много по-скромно и делово от откриването. Не е ясно защо Зико не пита първо хората от фондацията преди да събира гилдиите, да проучва и т. н., и т. н.

коментар

Данчо

Мамин, ти ли си бе? Какво става сдаде поста и сега пишеш коментари, да замазваш кражбите?

коментар

неразбрал 13:43, 18.11.2019

Закриване, че то някой разбра ли нещо от ЕСК?

Oтговора1
коментар

Иво

Е, откриване имаше! Ама за по-нататък парите не стигнаха и спряхме до там!

коментар

Оник 13:57, 18.11.2019

Пловдивчани и бизнеса в Пловдив по нищо не са усетили че града е столица на културата. Зимата се похарчиха едни 3-4 милиона а може и повече за една кула. Прокуратурата щеше да проверява. Какво стана какав е резултата от проверката? Трафик питайте прокуратурата.

Oтговора0
коментар

... 15:05, 18.11.2019

Ама какво ще закрива, то имало ли е нещо изобщо?

Oтговора1
коментар

Ужким

Имаше, но в кварталите нямаше. Такива събития са май за по малки градове или столици с финанси.

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина