2020 г. се очертава изключително богата на музикални събития. Едни от най-големите имена на музикалната сцена тръгват на турнета, за да зарадват феновете си из Европа. За някои от тях това ще са последните концерти пред публика. Други пък промотират новите си албуми. Мадона, Елтън Джон, Ози Озбърн, Лана Дел Рей, Джонас Брадърс са само част от имената, които ще завладеят Стария континент през новата година. 

През юни 2019 г. Кралицата на попа Мадона издаде последния си албум "Madame X". Турнето й, което носи същото име, ще мине през няколко европейски града, като във всеки има по няколко дати. На 12, 14, 16, 18, 19, 21, 22 и 23 януари певицата ще зарадва феновете си в Лисабон. На 27, 29 и 30 януари, както и на 1, 2, 4, 5, 6, 8, 9, 11, 12, 13, 15, 16 февруари легендата на попа ще пее в Лондон. На 20, 22, 23, 25, 26, 27, 29 февруари, както и на 1, 3, 4, 7, 8, 10 и 11 март Мадона ще излезе на сцената в Париж.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 

Front Line I wont stand in the Back............ ❌ #madamextheatre #thefillmoremiamibeach #comealive

Публикация, споделена от Madonna (@madonna) на

В първите месеци от годината американската певица Лана Дел Рей също ще зарадва феновете си на Стария континент с няколко зрелищни концерта. На 21 февруари изпълнителката ще пее в Амстердам. На 23 февруари тя ще се качи на сцената в Париж. На 25 февруари пък чаровната певица ще изнесе концерт в английската столица Лондон, а на 26 - в Манчестър. Следващите спирки в Обединеното кралство са Глазгоу на 28 февруари и Бирмингам на 29 февруари. На 2 март Лана Дел Рей ще пее в Берлин, а на 3 март в Кьолн.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 

Публикация, споделена от Lana Del Rey (@lanadelrey) на

Принцът на мрака Ози Озбърн също се зарадва феновете си през 2020 г. Рок легендата възобнови турнето си, след като през 2019 г. датите бяха отменени заради влошеното здраве на музиканта. На 17 февруари Озбърн ще изнесе концерт в Дортмунд. На 24 февруари рок енд рол ще се лее в Берлин. На 3 март пък Ози ще зарадва феновете си в Хамбург. Следващият град в Германия, който ще посети Принцът на мрака, е Мюнхен - на 5 март. Лятната част от турнето на рок легендата е отредена на САЩ, а през октомври Ози отново се завръща на Стария континент, за да обиколи Обединеното кралство, Италия, Чехия, Австрия, Испания, Швейцария, Швеция, Финландия и отново Германия.

Ози умря! Да живее Ози!Фалшива новина, че легендата е на смъртно легло притесни феновете, той опроверга слуховете с гръм и трясък

Финалното турне на Deep Purple, което мина и през България на 7 декември, ще продължи и в Европа. На 6 юни рок легендите, създали химна Smoke on the water, ще свирят в Гърция. На 18 и 21 юни те ще се качат на сцената в Белгия. След това на 24 юни се отправят към Германия. Следващата спирка от турнето е на 25 юни в Дания, след което следва и Норвегия на 27 юни. На 30 юни и на 1 юли легендите ще свирят във Франция. На 3 и 4 юли Deep Purple ще зарадват феновете си в Австрия. На 6 юли бандата ще свири в Италия, а на 8 юли в Швейцария. На 10, 11, 14 и 15 рок величията ще забият в Германия. 

Рок легендите Deep Purple с последен концерт в София тази вечерВратите на зала "Арена Армеец" отварят в 18:30 ч.

Сред другите рок величия, които ще свирят на Стария континент са и Aerosmith. Американската банда ще зарадва феновете си в Лондон на 15 юли. След това на 18 юли рок легендите, изпели "I don't want to miss a thing" ще се качат на сцената в Манчестър.

Елтън Джон също е сред изпълнителите, които обявиха прощално турне. В началото на годината певецът ще обиколи Австралия и Нова Зеландия, след което ще се отправи към Канада и САЩ. Феновете му на Стария континент ще имат възможността да го чуят на живо през есента. На 5 септември Елтън ще се качи на сцената в Кьолн. На 8 и 9 септември той ще зарадва почитателите си в Белгия. След това на 12, 13 и 15 септември музикантът отново ще се върне в Германия, но този път в Хамбург. На 18 и 19 септември той ще пее в Швеция. На 22 и 23 септември the Rocketman ще се качи на сцената във Финландия. Следващата спирка от турнето е Норвегия, където Елтън ще изнесе концерти на 26 и 27 септември. На 2 и 3 октомври пък английският певец ще зарадва феновете си в Испания. Публиката в Швейцария ще може да го чуе на 6 и 7 октомври. На 10, 11 и 13 Сър Елтън Джон ще покори сцената във Франция. След това отново ще се завърне в Германия за още няколко концерта.

Както стана ясно в края на 2019 г. любимата на поколения момичета поп група Pussycat Dolls се събра отново и тръгна на турне. На 5 април Никол Шерцингер и компания ще зарадват феновете си в Дъблин. На 6 април красавиците ще са в Кардиф. На 8 и 9 април групата ще има концерти съответно в Бирмингам и Нотингам. На 11 април хитове като "Don't cha" и "Buttons" ще зарадват феновете в Глазгоу. Следващите спирки от турнето са в Манчестър и Лийдс. На 17 и 19 април Pussycat Dolls ще има два зрелищни концерта в Лондон. 

Pussycat Dolls се събират отново заедно за световно турнеСпоред британски издания момичетата се завръщат след десетгодишна раздяла

Билети за всички концерти, както и много други, могат да бъдат закупени на www.viagogo.com.

За още актуална информация относно предстоящи концерти в Европа следете TrafficNews.