Фалшива новина, че рок легендата Ози Озбърн е на смъртно легло шокира феновете по целия свят. В първите дни от 2020 г. бяха разпространени слухове, че здравето на музиканта рязко се е влошило и той е в ужасни болки. Изданието, разпространило новината, естествено, не цитира официални източници, а "вътрешни".

"Ози е в хронични болки и няма сили да стане от леглото. Той дори не разпознава семейството си. Обърка съпругата си Шарън с непознат човек и я пита "Коя си ти?". Шарън следи мъжа си всеки ден, но знае, че не може да отложи неизбежното. На моменти искала да го отърве от мъките, но не може да си представи живота си без него", гласи част от твърдението в Radar Online.

Реакциите на семейството на музиканта, както и на самия Ози, не закъсняха. Ето какво написа дъщеря му Кели в Instagram:

"Днес имах страхотен старт на 2020 г. Прекарах деня в смях с баща ми. По-късно се прибрах и прочетох отвратителна статия, която твърди, че той е на смъртното си легло. Понякога ми се повръща от медиите. Не е тайна за никого, че баща ми имаше доста сериозни проблеми със здравето и последната година беше доста тежка за него, но подобни статии са пълни глупости".

Легендарният музикант пък публикува своя снимка в официалния си профил в Instagram и написа "Чели ли сте добри новини днес?".

Синът му Джак Озбърн коментира снимката и написа: "Чакай какво? Мислех, че трябва да бъдеш на смъртното си легло? Какво правиш?".

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 

Read any good news lately?

Публикация, споделена от Ozzy Osbourne (@ozzyosbourne) на

 В Twitter пък певецът, изпял "Crazy train" и "Iron man", публикува песента си "Alive". От официалната страница на Black Sabbath заклеймиха статията, наричайки я "изключително фалшива".

През февруари 2019 г. легендата на рока беше приет по спешност в болница заради усложнения от грип. Лошото му здравословно състояние наложи отлагането на всичките дати от турнето му. За щастие на феновете те бяха насрочени за началото на 2020 г.

Ози Озбърн отлага всички концерти от турнето сиПрез февруари легендарният певец беше приет по спешност в болница