„Мери Бойс Бенд“ ще изнесе концерт по повод Празника на Пловдив на 6 септември 2024 г. (петък), от 18:00 ч., на откритата сцена на пл. „Стефан Стамболов“ пред сградата на общината. Специално за гражданите и гостите на града ще звучат любими песни от албумите „Непознати улици“, „Само за теб“, „Дългият път към дома“, „Щастливи дни“ и „Продължавай да мечтаеш“, както и новите сингли „Здравей“ и „Цветен пейзаж“.

Обичаме Пловдив! Имаме дългогодишни лични и семейни приятелства там, а пловдивската публика е сред най-подкрепящите ни през годините - изключително музикална и чувствена. С Пловдив ни свързват много спомени, но не сме свирили в града повече от 10 години. Благодарим на Община Пловдив и лично на кмета Костадин Димитров за поканата и възможността да изнесем концерт в Празничната програма на града! Чудесни хора има там и сме сигурни, че концертът ни на 6-ти септември ще е незабравим! И няма никакво значение, че идва есента… Времето оставя лято помежду ни!“, споделят музикантите.

Мери Бойс Бенд е създадена през 1995 г. в София. Година по-късно печели първата си награда за „Група на годината”. 90-те са свързани със стотици участия по клубове в цялата страна, изпълнения и записи на световни хитове, работа с чуждестранни продуценти, както и първи записи на авторска музика в БНР.

През 2001 г. Мери Бойс Бенд издава първия си албум „Непознати улици”. Едноименният хит се задържа в класациите рекордно дълго време, като и до днес е сред 100-те най-излъчвани български песни в ефира. През 2002 г. вече има рекордните 5 номинации в Първите награди на БГ Радио. Следват турнета и участия във фестивали, включително Първа награда на Международния телевизионен фестивал в Албена за „Най-добра група“.

През септември 2004 г. за концерт-промоцията на втория албум на Мери Бойс Бенд, като специални гости пристигат The Kelly Family. Албумът „Само за теб” излиза официално през октомври и е номиниран за БГ албум на 2004 г. През декември 2004 г. издават в Белгия албума „Distant Streets – compilation”, който включва английски версии на песни от албумите „Непознати улици” и „Само за теб”. Групата го представя пред белгийската публика на голям съвместен концерт с Bonie M и Eruption, с които има и поредица от съвместни концерти в България.

През януари 2005 г. "Мери Бойс Бенд" записва в Белгия, заедно с госпъл хор, песента „Running Over”. Тя излиза като сингъл самостоятелно и в компилации с белгийски изпълнители. В началото на 2006 г. издава DVD с концерт-промоцията на албума „Само за теб”. Следват номинации за група на годината за 2006, 2007, 2008 и 2009 г. от слушателите на БГ радио.

В края на 2010 г. Мери Бойс Бенд издава четвъртия си студиен албум „Дългият път към дома“, който също е с номинация за БГ Албум. На 28.11.2011 г. музикантите изнасят акустичен концерт в Първо студио на БНР, който е излъчен на живо, записан, заснет и издаден като концертен албум на CD и DVD. През 2012-та преиздават албума „Непознати улици“. На десетите юбилейни награди на БГ Радио Мери Бойс Бенд е избрана за "БГ група на 2012". През 2016-та музикантите издават концертния албум "20 години Мери Бойс Бенд".

През 2018-та излиза албумът им "Щастливи дни". В навечерието на своята 30-а годишнина групата започва работа по нов албум, който се очаква да излезе догодина. След многобройни концерти, музикални изяви, срещи с почитатели, албуми, награди и песните „Непознати улици“, „Дългият път към дома“ и „Слънчогледите“ в учебниците по музика, Мери Бойс Бенд е една от най-успешните и обичани групи в България.

 

Вход свободен!