Досещате ли се какво е общото между легендата на Ботев Пловдив и ЦСКА Марин Бакалов, музиканта Димчо Димов и диригента Николай Гешев, преподавателя в Пловдивския университет Татяна Ичевска? Най-общо казано тези успешни в своята сфера пловдивчани се събират заедно заради строителство, ремонти, боядисване и облагородяване.  Конкретната причина обаче е отдадеността им към каузата пловдивският Арт Войс Център да има собствена музикална зала, в която освен репетиции да изнася и концерти.

Съботен ден, в района около бившия ресторант „Брадърс“ ври и кипи.  Марин Бакалов е запретнал ръкави, качил се е качил върху покрива на бившия ресторант Брадърс и майстори нещо, в сградата Николай Гешев чука и сглобява малка сцена, докато колегата му музикант Димчо Димов боядисва. Отпред Татяна Ичевска и група млади жени освежават градинката и поливат. Наоколо малки и по-големи деца тичат, смеят се и от време на време някое от тях се провиква: „Руми, обичам те“, „Руми, искаш ли ябълка“. Въпросната Руми не е тяхна връстничка или приятелка – това е човекът, който от години с всеотдайност и любов разкрива на пловдивските таланти тайните на вокалното майсторство.

Дълго време Руми Иванова и гласовитите деца от Арт Войс Център се свиваха по стаички и малки пространства, но работеха всеотдайно, преследваха успехите, пееха на пловдивчани по време на всеки празник на града. И усилията дойдоха плод – Лидия Ганева (Детската Евровизия), Даниела Пирянкова (Запознай се с малките в Шоуто на Слави), 4Magic и Мирослава Тодорова (Х Фактор) са само част от великолепните възпитаници на музикалния център. Някои от тях вече летят по големите сцени в България, но Руми не е спряла да работи и в състава й вече се школуват поредните музикални бисерчета на Пловдив.

Сега Руми и гласовитите й възпитаници ще имат собствена зала за репетиции и камерни концерти, малки кабинети за пиано, за поп и джаз пеене, в които ще се работи с уредби и озвучаване.  Сбъдването на мечтата на Иванова и децата от Арт Войс Център е факт, след като от общината им предоставиха занемарената сграда, която от години тънеше в разруха в сърцето на Пловдив – на ул.. „Капитан Райчо“.

Това ново артистично пространство ще е поле на изява за всички пеещи деца. Мечтаем не просто да работим тук, но новият център да се превърне в притегателно място и за възпитаниците ни, и за техните родители, но и за хората в квартала. Надявам се да сбъднем намерението си на малка открита сцена в двора да изнасяме малки концерти и хората да се радват на това, което се случва, разказва Руми Иванова.

Тя е благословена, защото децата, с които работи, я обичат и ценят. Има пълната подкрепа на родителите им и заедно правят чудеса. Сега за новия център освен тях много помогнала и общината. 

Тук сме под наем за 10 години. Това не е мое, това е на града. И се надявам и след нас бившият ресторант Брадърс да продължи да функционира като музикален център, отсича Руми. Признава си, че в началото, когато влязла в помещението, се обезсърчила. В залата все още стояли прашасалите маси, почти разглобени бар плотове,  мивки, стари печки. Покривът течал, трагично било състоянието на ел инсталацията и водопровода.  Таванът от стар шперплат застрашавал всеки момент да се срине.

Казано е обаче – сговорна дружина планина повдига!

Първи чудото на преобразяването подели хората от Жилфонд. Наложило се близо месец да се борят и да изчистят помещението. После се включили доброволците - родители на децата и приятели на Арт Войс Център. Неуморната работа дала своя резултат и сега дори и бегъл поглед отвън показва, че от стария и сгромолясъл Брадърс се ражда нов живот.

Първи усещат промяната децата, които с трепет очакват първите си изяви в новия музикален център. Скоро кипежа ще усетят и хората от квартала, които ще се радват на поредица от концерти подарък на младите таланти на Пловдив. С тях освен Румяна Иванова ще работи и бойното звено за обучение – Анастасия Баткова и Алис Толева, музиканти, които от години стоят плътно зад Арт Войс Център.  Надеждата на Румяна Иванова е към тях да се присъедини и преподавател по актьорско майсторство, за да могат талантливите деца да бъдат изцяло подготвени за сцената.

Ще се свържа с колегите и ще ги каня да идват да пеят тук възпитаниците им. Идеята е това място да стане общоградски музикален център. Щастлива съм. Радвам се много от това, че успяхме да създадем общност, общност от родители, от ценители и приятели на Арт Войс Център, разказва Руми.

Голямата й цел е музикалният център да отвори врати за първия учебен ден. За да се случи това обаче, тя и пловдивските деца, влюбени в песента, имат нужда от нашата подкрепа.