Култовата песен „Гълъбо” вече звучи в гръцки вариант. „Ще бъда там” е в изпълнение на Христос Дендринос. Авторът на музиката – пловдивчанката Вида Пиронкова, се е доверила за създаването на текста на  певеца. Богатият оркестров аранжимент е на гръцкия композитор Акис Мелис. Записът е осъществен в студио "EARTH" - Атина. 

През септември ще бъде осъществен и видеоклип на тази вълшебна песен, която в оригиналния си вариант се казва "Гълъбо" - с музика, текст и аранжимент от мен и изпълнение на великия Миро, обяви Вида.

Гръцкият вариант на „Гълъбо” е с познатата и любима на милиони българи мелодия, но с различен текст. След информацията, че песента вече надхвърля границите на България, Вида Пиронкова помести и превод на лириката. Ето какво послание отправя „Ще бъда там”:

„Ще бъда там”

Ще бъда там, като дъжда,

Падащ върху твоето тяло.

Ще бъда там, да претендирам

за нещо от теб, което обичам.

Ще бъда там, когато ще се смееш.

Сълзата, която ще изпреварваш.

 Ще бъда там в тъгата ти,

Да падам вместо теб от високото.

В мълчанията ни – един тънък вик.

Любовта ни сега е носталгия.

В мълчанието изгаряме миговете ни.

Пепел и грешки се разпръскват в миналото.

Ще бъда там да следвам.

Пред пропастта ще застана.

Ще бъда там, за да стана ехо,

На устните ти: „Обичам те”.

Ще бъда там за един миг.

Докосване, погалване на раната.

Ще бъда там и дори да се загубя,

Знаеш, че ще те обичам.

В мълчанията ни – един тънък вик.

Любовта ни сега е носталгия.

В мълчанието изгаряме миговете ни.

Пепел и грешки се разпръскват в миналото.

Пепел и грешки разпръскват в миналото

Вините ни, любовите ни.

Около песента, която се превърна в безспорен хит, се завъртяха скандали. За съжаление на феновете между автор, продуцент и изпълнител възникна конфликт и така се стигна до решението на Вида Пиронкова да спре живите изпълнения на песента от Миро. 

Законът за авторското право и сродните му права в чл. 58 разрешава такива спорове и гласи, че използването на музикални и свързани с тях литературни произведения по време на концерти и други публични прояви може да бъде осъществено само след предварителното и писмено съгласие на автора на съответните произведения. В случай, че такова не е налице използването на "Гълъбо" и други творби на Вида Пиронкова е нарушение и подлежи на санкции.

За феновете остава да се наслаждават на красивата песен, гледайки я и слушайки я в интернет.

"Гълъбо" се превърна в явление в съвременната българска музика. Клипът към песента полетя в YouTube от продуцента Игор Марковски в началото на февруари миналата година. Буквално за дни изпълнението на Миро в акомпанимент на виртуозния пианист Людмил Ангелов и пловдивската виолончелистка Анет Артинян взриви мрежата. "Гълъбо" бе първият сингъл от албума "Емпатия" на Вида Пиронкова. Клипът с участието на Димо Алексиев и Красена Ангелова бе заснет и режисиран от Васил Стефанов и Стефка Николова. 

До момента "Гълъбо" има милиони гледания, а на последните награди на БГ Радио обра най-сериозните призове.