D2 започват национално клубно турне, което ще протече през февруари, март, и април, в повече от 20 български града. Турнето започва на 14 февруари и първата спирка от него е Пловдив в Club Download. Всички почитатели на хубавата рок музика, които искат да видят и чуят D2 на живо, ще имат възможността да чуят и новата песен на групата – „Марс“, пише PlovdivTime.bg. 

За концерта в Пловдив, музикантите от групата са подготвили сет лист с едни  от най-харесваните песни на групата, между които: „100 години”,  „Sex&Лъжи&Музика“, „И пак вали“, „Егоист“, “Ледено момиче“, „Нямаше кой да ни каже“ , „Аз и Ти“, „Тук и Сега“, „Две следи“, „Не мога да спра да те обичам“. Ето какво разказва вокалистът Деян Каменов преди гостуването в Пловдив.

- Дидо, D2 дава старт на националното си турне с концерт в Пловдив. Какво ще чуят феновете ви?

-Пловдив е много любим град  за мен. Неслучайно е Европейска столица на културата тази година. Всеки път ми се ще да остана повече заради Стария град, заради клубовете. Просто Пловдив има специален дух на музика и айляк отношение.  Обичам и феновете ни в града и ми им пожелавам да са здрави, да обичат, да са луди, да се забавляват. Пловдив е град който не спи, връщам се с удоволствие, всеки път, магическо е.

- Какво ще чуят феновете ви под тепетата?

- Клубното турне на D2, е специален момент за групата, защото така връзката с хората е близка, непринудена. С огромно удоволствие ще представим новия си сингъл „Марс”, но ще изпълним и най-доброто от D2 през годините. Ще има и няколко малки изненади.

- А ти ще споделиш ли празника на влюбените с любимия човек?

-Да, съпругата ми ще е с мен и тя обича Пловдив и ще се възползваме от това, че ще имаме концерт под тепетата, за романтична разходка и страхотна вечер в Download bar.

- Само в рамките на няколко месеца представихте няколко нови песни, а ти се окичи и с победа във „Фермата“. Какъв бе за теб този период и какво мечтаеш да ти се случи в личен и професионален план през 2019 г.?

-Много разтърсващ завършек на 2018-а, прекрасно начало на 2019 г., започвам с хъс да правя всичко по-добре, да давам най-доброто на турнето. Благодарен съм за всички хубави случки в живота ми, следвам пътя си по най-добрия начин, щастлив съм.

- Ти успя да се наложиш като лице на D2 и то след ерата Дичо. Имал ли си моменти на колебания, че може да останеш в сянката му или че с публиката няма да се харесате?

-Имаме хубава музика зад гърба си, има и още хубава, която предстои. Стремя се да бъда по-добра версия на себе си, да се развивам, това е важното за мен.

- Коя е твоята песен от репертоара на групата  - тази, която те изразява като характер, като философия и емоции?

-Всяка, която сме създали, изважда някаква различна емоция, всички са част от нас.

- А какво слушаш  в колата си?

- Напоследък слушам радио, а като стилове - джаз, нов поп, рок!

- Рокаджия, който води здравословен начин на живот. А къде отиде идеологията  „секс, наркотици и рокендрол“?

-Обичам да правя нещата, както ги чувствам, не държа да вляза в клишето.  Природата ме зарежда, сексът е супер, когато е с любимия човек, по-чисто, интимно, искрено е.  Опиянявам се от емоции, преживявания, музика! Има много неща, които ме правят щастлив – книгите, които ме пренасят в светове, създадени от майстори на истории, времето със семейството, радостта да пиша музика, разходките сред природата.

Фотографии: Ели Дели