
Продукти:
- 1 кг кайма
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- 1 връзка магданоз
- 2 яйца
- 1 щип. кимион
- 1 щип. черен пипер
- сол
- галета
Рецепта:
Каймата (1 кг) се смесва със суровите яйца (2 бр), подправките и ситно накълцаните магданоз (1 връзка), чесън (4 скилидки) и стар лук (1 глава). Всичко се омесва много добре и с мокри съце се оформят кюфтета, които се овалват в галетата от всички страни.
Получените кюфтета се поставят в кошницата и уредът се включва на 180 градуса за 30 минути. Получават се сочни отвътре и хрупкави отвън кюфтета, изпържени без никаква мазнина.
Сервират се топли.
Изпрати на приятел:
Акценти

Белият дом потвърди: САЩ спират военната помощ за Украйна
04.03.25 10:10
2544




Премиерът свиква Съвета по сигурността
04.03.25 10:10
1385



Пловдивчанин снима най-голямото събиране в човешката история
04.03.25 10:10
9631

Съединение отбеляза 3 март по впечатляващ начин
04.03.25 10:10
10412