
Продукти:
- 1 кг кайма
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- 1 връзка магданоз
- 2 яйца
- 1 щип. кимион
- 1 щип. черен пипер
- сол
- галета
Рецепта:
Каймата (1 кг) се смесва със суровите яйца (2 бр), подправките и ситно накълцаните магданоз (1 връзка), чесън (4 скилидки) и стар лук (1 глава). Всичко се омесва много добре и с мокри съце се оформят кюфтета, които се овалват в галетата от всички страни.
Получените кюфтета се поставят в кошницата и уредът се включва на 180 градуса за 30 минути. Получават се сочни отвътре и хрупкави отвън кюфтета, изпържени без никаква мазнина.
Сервират се топли.
Още от категорията

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе

Вкусни морковени мъфини без захар
