
Продукти:
- 1 кг кайма
- 1 глава лук
- 4 скилидки чесън
- 1 връзка магданоз
- 2 яйца
- 1 щип. кимион
- 1 щип. черен пипер
- сол
- галета
Рецепта:
Каймата (1 кг) се смесва със суровите яйца (2 бр), подправките и ситно накълцаните магданоз (1 връзка), чесън (4 скилидки) и стар лук (1 глава). Всичко се омесва много добре и с мокри съце се оформят кюфтета, които се овалват в галетата от всички страни.
Получените кюфтета се поставят в кошницата и уредът се включва на 180 градуса за 30 минути. Получават се сочни отвътре и хрупкави отвън кюфтета, изпържени без никаква мазнина.
Сервират се топли.
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита

Как лесно да си приготвим крокети със сирена

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
Акценти






Нов шеф поема Второ РУ в Пловдив


