Продукти:

  • 1 кг кайма
  • 1 глава лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 връзка магданоз
  • 2 яйца
  • 1 щип. кимион
  • 1 щип. черен пипер
  • сол
  • галета

Рецепта:

Каймата (1 кг) се смесва със суровите яйца (2 бр), подправките и ситно накълцаните магданоз (1 връзка), чесън (4 скилидки) и стар лук (1 глава). Всичко се омесва много добре и с мокри съце се оформят кюфтета, които се овалват в галетата от всички страни.

Получените кюфтета се поставят в кошницата и уредът се включва на 180 градуса за 30 минути. Получават се сочни отвътре и хрупкави отвън кюфтета, изпържени без никаква мазнина.

Сервират се топли.