Разнообразете менюто си с този невероятен десерт. Ще ви разкрием лесен начин за приготвянето му. Подходящ е и за почерпка на гости.
Необходими продукти:
500 гр. макарони пене
1 ч. л. сол
20 гр. олио
150 натрошено сирене
50 гр. масло
За заливката:
4 бр. яйца
200 гр. захар
600 мл. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Слагаме в 5 литрова тенджера 3 л. вода да заври. След като заври, добавяме солта, мазнината и пенето. Леко отхлупваме капака, за да не кипне. Варим макароните до готовност като периодично разбъркваме. Проверяваме дали са готови като срежем един с лъжицата на половина и опитваме. Като се убедим, че са готови,
ги отцеждаме от водата и добавяме маслото. Разбъркваме, за да се разтопи и да овкуси пенето. Изсипваме ги в тава и натрошаваме сиренето. Разбъркваме добре, за да го разнесем навсякъде. Поливаме със заливката от разбитите яйца, захар и прясно мляко. Като се стараем захарта да я разбием. Всичко се разбърква хубаво и печем на 180 градуса отгоре и отдолу до златисто без да препичаме, за да не станат сухи макароните. Да ви е сладко!
Очаквайте още изпитани рецепти на Надежда Сотирова в GLAS.bg
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш