Разнообразните рецепти с тиквички придобиха голяма популярност в българската кухня през последните години. Но рулото от сочният зеленчук определено дава нов вкус, който трябва да опитате. Вижте как да го приготвите:
Необходими продукти:
- тиквички - 800 грама
- яйца - 3 броя
- кисело мляко - 1 чаена чаша
- хлебна сода - 1/2 чаена лъжица
- кашкавал - 100 грама
- брашно - 7 супени лъжици
- извара - 400 грама
- чесън - 3 скилидки
- копър - 1/3 връзка
Начин ан приготвяне:
- Първата стъпка от рецептата за руло от тиквички е подготовката на продуктите. Измивате тиквичките, отрязвате двата им края и ги настъргвате. Слагате настърганите тиквички в гевгир, поръсвате с 1 чаена лъжица сол и разбърквате добре. Оставяте за осолените тиквички за около 30 минути, за да се отдели водата.
- Докато тиквичките се отцеждат от водата, разбийте ¾ чаена чаша от киселото мляко заедно със содата, добавете и яйцата и отново разбъркайте. Към тази течна смес добавете и брашното и разбъркайте добре с тел за разбиване или вилица. След като получите хомогенна смес, добавете настъргания кашкавал. Накрая отцедете тиквичките с ръце и ги добавете към сместа. Разбъркайте добре. В голяма тава, например тавата на фурната поставете хартия за печене, върху която изсипете равномерно сместа с тиквичките. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути, докато блатът придобие златист цвят.
- След като блатът от тиквички е изпечен го оставете да изстине напълно и го отделете внимателно от хартията за печене. С блендер или кухненски робот разбийте до получаване на гладък крем изварата, чесъна, копъра, останалото кисело мляко и ½ чаена лъжица сол. Разпределете крема върху равномерно върху блата, след което внимателно го завийте на руло, което оставете поне за 30 минути в хладилник.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Здравословна рецепта: Бананови бисквити без захар
26.11.24 02:28
2927
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
26.11.24 02:28
538
Православната църква почита днес Свети Мартин
26.11.24 02:28
1390