
Необходими продукти:
тиквички - 500 г
брашно - 100 г
яйца - 2 бр.
майонеза - 2 с.л.
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Тиквичките почистваме и измиваме, настъргваме ги на едро ренде.
Посоляваме настърганите тиквички, разбъркваме и ги поставяме в гевгир, да се отцедят за 30 минути, като разбъркваме от време на време.
След това ги поставяме в купа, добавяме брашното, разбитите яйца, майонезата и другите подправки на вкус (може да добавите и нарязани на ситно пресни копър и магданоз).
Разбъркваме добре получената смес, пускаме гофретника да загрее и с помощта на лъжица сипваме от сместа за солени гофрети.
Затваряме гофретника и печем гофретите от тиквички до готовност.
Още от категорията

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе

Вкусни морковени мъфини без захар
