Необходими продукти:

тиквички - 500 г

 

брашно - 100 г

 

яйца - 2 бр.

 

майонеза - 2 с.л.

 

сол

 

черен пипер

Начин на приготвяне:

Тиквичките почистваме и измиваме, настъргваме ги на едро ренде

Посоляваме настърганите тиквички, разбъркваме и ги поставяме в гевгир, да се отцедят за 30 минути, като разбъркваме от време на време.

След това ги поставяме в купа, добавяме брашното, разбитите яйца, майонезата и другите подправки на вкус (може да добавите и нарязани на ситно пресни копър и магданоз).

Разбъркваме добре получената смес, пускаме гофретника да загрее и с помощта на лъжица сипваме от сместа за солени гофрети. 

Затваряме гофретника и печем гофретите от тиквички до готовност.