Много лесен! Много свеж! Много вкусен! Много летен! Или казано с други думи, крамбъл със замразени плодове и сладолед има от всичко хубаво по много! Идеален е за гости, а също и за десерт като вкусен финал на семейната вечеря, а с чиста съвест може да похапнете крамбъл със замразени плодове дори и за закуска.
Необходими продукти:
За плодовата смес:
замразени плодове - 6 чаени чаши
захар - 3 супени лъжици
нишесте - 3 супени лъжици
лайм / зелен лимон - 1/2 брой
За хрупкавите трохи:
овесени ядки - 1 1/2 чаени чаши
кафява захар - 1/2 чаена чаша
краве масло - 60 грама
нишесте - 1 супена лъжица
сол - 1/2 чаена лъжица
сладолед - 500 грама
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за крамбъл със замразени плодове и сладолед и подготовката на плодовете. Изсипвате в купа замразените плодове. Добавяте харта и нишестето, изстисквате и сока от лайма, и разбърквате добре, за да се разпределят нишестето и захарта равномерно. Изсипвате в тава приготвената смес.
В купа смесвате овесените ядки, захарта, солта и нишестето и разбърквате добре. Кравето масло трябва да е на стайна температура. Добавяте го към сместа с овесените ядки, след което с ръце размесвате добре, за да се получат маслени трохи, пише supichka.com Разпределяте ги равномерно върху плодовете, така че да ги покрият.
Печете крамбълът със замразени плодове в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 40 минути, докато сладкишът придобие лек златист цвят. Сервирайте всяка порция крамбъл със замразени плодове с топка ванилов сладолед.
Още от категорията
Православната църква почита днес Свети Мартин