Продукти:
- 2 ч.ч. брашно от нахут
- 1 ч.л. смлян кимион
- 1/2 ч.л. семена ким
- 2 ч.л. сол
- 1 1/2 ч.ч. хладка вода
- 1/4 ч.ч. зехтин
- 1 глава кафяв лук
- 2 скилидки чесън
- 1/4 ч.ч. нарязани пресни подправки - риган, мащерка, розмарин
Начин на приготвяне:
- Сипете брашното в купа и оформете кладенче в него. В него добавете смления кимион и разбъркайте леко. Добавете водата на тънка струйка, като разбърквате с брашното. Важно е да не се получат бучки в сместа. Ако е необходимо, прецедете сместа през цедка, за да стане напълно гладка. Покрийте с ппрозрачно фолио и поставете в хладилник.
- Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган. На умерен или слаб огън запържете нарязания на тънки полумесеци лук за около 8-10 минути, като го разбърквате през 2-3 минути. Добавете семената ким. Лукът трябва да се карамелизира и да стане златистокафяв. Две минути преди готовност, добавете смачканите с преса скилидки чесън. Разбъркайте. добавете нарязаните подправки и отново разбъркайте. Дръпнете сместа от огъня и оставете да изстине.
- Добавете охладения карамелизиран лук с подправки към тестото за питките. Разбъркайте внимателно. Добавете и 1/4 ч.ч. зехтин и овкусете със сол. Разбъркайте.
- Загрейте тиган за палачинки. Сипете няколко капки зехтин и с помощта на две лъжици оформете две малки питки. Пържете по 1-2 минути от всяка страна. Поднесете питките от нахут към къри.
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 10:24
482
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 10:24
1336
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 10:24
13891