Необходими продукти:
- захар - 1 и 1/2 ч.ч.
- масло - 2 с.л.
- ориз - 1 ч.ч.
- прясно мляко - 3 ч.ч.
- ванилия - 2 прахчета
- канела - 1 щипка
- нектарини - 2 броя или няколко кайсии
Начин на приготвяне:
Сварете ориза във вода с щипка сол. След това го сложете към врящото мляко в съд на котлона, в която сте разтворили предварително ванилията и около 1 ч.ч. захар. Разбъркайте добре.
Във форма за печене карамелизирайте около 3/4 ч.ч. захар с 1-2 с.л. вода. Не бъркайте, докато не започне да се карамелизира хубаво и накрая объркайте карамела с маслото.
Върху карамела подредете резенчета нектарини или кайсии, а може и друг плод. Сипете ориза и сложете да се пече в силно загряна фурна, докато оризът леко се позасуши.
Готовия сладкиш охладете и обърнете в поднос. Поръсете с малко канела и поднесете.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква