
Продукти:
- 150 г шоколадови бисквити
- 50 г краве масло
- 700 г крем сирене
- 2 яйца
- 200 г заквасена сметана
- 200 г бял шоколад
- 150 г захар
- 10 г бурбонска ванилова захар
- 4 лайма
- чипс от лайм за сервиране
Начин на приготвяне:
- Сложете бисквитите в чопър, прибавете разтопеното масло и ги смелете. Изсипете сместа във форма за печене, разпределете равномерно по дъното и притиснете хубаво, да се оформи блат. Запечете за 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
- Разбийте крем сиренето, заквасената сметана, яйцата и захарта. Овкусете с настърганата кора от лайм и част от сока на цитрусите.
- Разтопете шоколада на водна и го добавете към сместа с крем сирене.
- Изсипете крема върху основата и го разпределете равномерно. Изпечете десерта на водна баня в загрята на 150 градуса фурна за около час.
- Охладете и сервирайте с чипс от лайм.
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита
13.05.25 17:12
6520

Как лесно да си приготвим крокети със сирена
13.05.25 17:12
5677

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
13.05.25 17:12
5604
Акценти


Кметът вади на търгове имоти за застрояване за 4 млн. лева
13.05.25 17:12
13821




Нов шеф поема Второ РУ в Пловдив
13.05.25 17:12
29039



Започна кандидатстването за прием в първи клас в Пловдив
13.05.25 17:12
1544