Продукти:

  • 150 г шоколадови бисквити
  • 50 г краве масло
  • 700 г крем сирене
  • 2 яйца
  • 200 г заквасена сметана
  • 200 г бял шоколад
  • 150 г  захар
  • 10 г бурбонска ванилова захар
  • 4 лайма
  • чипс от лайм за сервиране

 Начин на приготвяне:

  1. Сложете бисквитите в чопър, прибавете разтопеното масло и ги смелете. Изсипете сместа във форма за печене, разпределете равномерно по дъното и притиснете хубаво, да се оформи блат. Запечете за 10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
  2. Разбийте крем сиренето, заквасената сметана, яйцата и захарта. Овкусете с настърганата кора от лайм и част от сока на цитрусите.
  3. Разтопете шоколада на водна и го добавете към сместа с крем сирене.
  4. Изсипете крема върху основата и го разпределете равномерно. Изпечете десерта на водна баня в загрята на 150 градуса фурна за около час.
  5. Охладете и сервирайте с чипс от лайм.