Необходими продукти:
- валериана - 3 - 4 шепи салатени листа
- рукола - 2 шепи
- физалис - 1 кутийка от 100 г
- козе сирене - 160 - 170 г Шайба (френско)
- семена - микс
- мед - 1 к.л.
- балсамова редукция - от малини
- зехтин - на вкус
- балсамов оцет - на вкус
- сол - на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте свежите зелени листа от валериана и рукола. Хубаво ги отцедете и сложете в купа.
Към тях добавете плодчетата физалис почистени от шушулките, измити и разполовени.
Сложете на котлона да загрява малък тиган с незалепващо покритие. Докато загрее, си овкусете зелената салатка със зехтин, сол и балсамов оцет.
Сипете няколко капки зехтин в нагорещения тиган и запечатайте козето сирене до златисто от двете страни.
Намажете го с мед и сложете върху зелената салата. Поръсете със семена, балсамова редукция и още малко зехтин.
Поднесете тази разкошна салата веднага, докато сиренето на тиган е още топло.
Рецепта:Gotvach.bg
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква