Необходими продукти:

  • валериана - 3 - 4 шепи салатени листа
  • рукола - 2 шепи
  • физалис - 1 кутийка от 100 г
  • козе сирене - 160 - 170 г Шайба (френско)
  • семена - микс
  • мед - 1 к.л.
  • балсамова редукция - от малини
  • зехтин - на вкус
  • балсамов оцет - на вкус
  • сол - на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте свежите зелени листа от валериана и рукола. Хубаво ги отцедете и сложете в купа.

Към тях добавете плодчетата физалис почистени от шушулките, измити и разполовени.

Сложете на котлона да загрява малък тиган с незалепващо покритие. Докато загрее, си овкусете зелената салатка със зехтин, сол и балсамов оцет.

Сипете няколко капки зехтин в нагорещения тиган и запечатайте козето сирене до златисто от двете страни.

Намажете го с мед и сложете върху зелената салата. Поръсете със семена, балсамова редукция и още малко зехтин.

Поднесете тази разкошна салата веднага, докато сиренето на тиган е още топло.

 

Рецепта:Gotvach.bg