Вижте предложението ни за страхотно предястие, с което да поглезите сетивата си и да се пренесете по Средиземноморието.
Продукти:
- 9 големи скариди
- 5 слайса прошуто
- 1/2 с.л. зехтин
- лимон
Начин на приготвяне:
- Почистете скаридите като оставите опашките им.
- Разрежете всеки слайс прошуто на две, напречно.
- Поставете скарида в единия край на парче прошуто и навийте стегнато. Подредете скаридите по три и ги промушете с дървено шишче. Поръсете с малко зехтин.
- Поставете шишчета с увити скариди в загрят грил-тиган и печете по 30 секунди до 1 минута от всяка страна.
- Поднесете скаридите в прошуто, поръсени с лимонов сок.
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 17:09
486
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 17:09
1340
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 17:09
13919
Акценти
Бог Дионис посреща любителите на хубавото вино в Пловдив
22.11.24 17:09
850
За пети път: Не избраха председател на Народното събрание
22.11.24 17:09
1599
Полицията в Пловдив издирва мъж, заподозрян в кражба
22.11.24 17:09
7798
Пореден случай на скорпион, открит в дома на пловдивчанин
22.11.24 17:09
7324
Спират светофари на кръстовище в Смирнеснки заради ремонт
22.11.24 17:09
2087