Необходими продукти:

  • черен шоколад - 2 бр. 85 % какао
  • брашно - 200 г
  • краве масло - 100 г
  • яйца - 2 бр
  • захар - 100 г плюс за овалване
  • ванилия - 1 ампула есенция
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • пудра захар - за овалване
  • сол - щипка
  • портокал - 1 бр. кората
  • ром - 1 ампула есенция

Начин на приготвяне: 

Разтопете шоколада заедно с маслото и го оставете леко да се охлади. 

В купа разбийте яйцата със захарта, добавете ванилията и разбъркайте. След това добавете бакпулвера, солта и брашното.

Когато шоколадът се е охладил, добавете и него към сместа.

Разбъркайте добре. Покрийте със стреч фолио със свежо съхранение и оставете в хладилника да стегне за 3-4 часа.

Пригответе си тава с хартия за печене. Извадете тестото за напуканите сладки и оставете да престои няколко минути.

Тестото е малко твърдо, но не се тревожете. Оформете топчета колкото малък орех и оваляйте, първо, в кристална захар, а след това в пудра захар.

Подредете ги в тавичката и печете на 180 °C точно 10 минути.

Поднесете поръсени с още пудра захар.

 

Рецепта: Gotvach.bg