Необходими продукти:
- черен шоколад - 2 бр. 85 % какао
- брашно - 200 г
- краве масло - 100 г
- яйца - 2 бр
- захар - 100 г плюс за овалване
- ванилия - 1 ампула есенция
- бакпулвер - 1 пакетче
- пудра захар - за овалване
- сол - щипка
- портокал - 1 бр. кората
- ром - 1 ампула есенция
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада заедно с маслото и го оставете леко да се охлади.
В купа разбийте яйцата със захарта, добавете ванилията и разбъркайте. След това добавете бакпулвера, солта и брашното.
Когато шоколадът се е охладил, добавете и него към сместа.
Разбъркайте добре. Покрийте със стреч фолио със свежо съхранение и оставете в хладилника да стегне за 3-4 часа.
Пригответе си тава с хартия за печене. Извадете тестото за напуканите сладки и оставете да престои няколко минути.
Тестото е малко твърдо, но не се тревожете. Оформете топчета колкото малък орех и оваляйте, първо, в кристална захар, а след това в пудра захар.
Подредете ги в тавичката и печете на 180 °C точно 10 минути.
Поднесете поръсени с още пудра захар.
Рецепта: Gotvach.bg
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква