Продукти:
- 2 лаврака
- 4 пресни моркова
- 200 г чери домати
- 2 тиквички
- 1 глава лук
- сол и черен пипер
- 2 стръка розмарин
- 100 г масло
- 100 г бяло вино
Начин на приготвяне:
- Почистете двата лаврака от вътрешности и люспи. Подсушете ги с кухненска хартия. Направете по три напречни разреза във всяка риба, от едната страна, до костта.
- Нарежете на тънки кръгчета лимона и главата лук. Във всеки разрез поставете по кръгче лимон и лук. Във вътрешността на рибата поставете бучки масло.
- Почистете морковите и ги разрежете на правоъгълни парчета. Тиквичката нарежете по същия начин, без да я белите. Сложете зеленчуците в купа и добавете целите чери доматчета. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте добре.
- Разпределете зеленчуците в два плика за печене. Върху тях внимателно поставете по един лаврак. Добавете по 1 стрък розмарин, малко зехтин и по около 50 мл бяло вино. Затворете плика, поставете го в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10-15 минути.
- Сервирайте печения лаврак върху зеленчуците.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 21:52
488
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 21:52
1342
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 21:52
13921
Акценти
Бог Дионис посреща любителите на хубавото вино в Пловдив
22.11.24 21:52
1956
За пети път: Не избраха председател на Народното събрание
22.11.24 21:52
2002
Полицията в Пловдив издирва мъж, заподозрян в кражба
22.11.24 21:52
11528
Пореден случай на скорпион, открит в дома на пловдивчанин
22.11.24 21:52
9872