Продукти:

  • 2 лаврака
  • 4 пресни моркова
  • 200 г чери домати
  • 2 тиквички
  • 1 глава лук
  • сол и черен пипер
  • 2 стръка розмарин
  • 100 г масло
  • 100 г бяло вино

Начин на приготвяне:

  1. Почистете двата лаврака от вътрешности и люспи. Подсушете ги с кухненска хартия. Направете по три напречни разреза във всяка риба, от едната страна, до костта. 
  1. Нарежете на тънки кръгчета лимона и главата лук. Във всеки разрез поставете по кръгче лимон и лук. Във вътрешността на рибата поставете бучки масло.
  1. Почистете морковите и ги разрежете на правоъгълни парчета. Тиквичката нарежете по същия начин, без да я белите. Сложете зеленчуците в купа и добавете целите чери доматчета. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте добре.
  1. Разпределете зеленчуците в два плика за печене. Върху тях внимателно поставете по един лаврак. Добавете по 1 стрък розмарин, малко зехтин и по около 50 мл бяло вино. Затворете плика, поставете го в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 10-15 минути.
  1. Сервирайте печения лаврак върху зеленчуците.