Рецепта за ризото. Ето как да го приготвите:
Необходими продукти
500 гр. гъби печурки
300 гр. моркови
200 гр. грах от консерва
1 консерва сладка варена царевица
500 гр. пилешко филе
50 мл. зехтин ( олио)
300 гр. ориз
1 с. л. сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме ориза. Сваряваме го в отделен съд с вода в съотношение 3:1 т. е. с 3 чаши вода към 1 чаша ориз за около 15- 20 минути и го отцеждаме в гевгир. В дълбок тиган слагаме измитите и нарязани
гъби с мазнина и сол и ги пържим до готовност да останат на мазнина.
Можем да добавим морковите нарязани на кубчета малко преди гъбите да са готови. Когато зеленчуците са омекнали добавяме отцедената царевица. Слагаме една лъжица коркума, разбъркваме и изсипваме сварения и отцеден ориз. Омесваме за кратко всичко и го сваляме от котлона. Ризотото е готово, но е постно.
Ако държите да е с месо, трябва да го приготвите отделно от зеленчуците и да го прибавите към тях. Пилешкото филе може да запичете на грил тиган, а може да го нарежите на късчета и да го запържете за кратко. При всички варианти е много вкусно. Може да послужи както за гарнитура
така и за основно ястие.
Да ви е сладко!
Очаквайте още изпитани рецепти на Надежда Сотирова в GLAS.bg
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш