
Топ готвач откри трик, който сме сигурни, че никой от вас не е опитвал. Печеният картоф е ястие, което е любимо в много домове. Можете да го приготвите в комбинация с пиле, червено месо, риба, изборът е ваш.
Но как да постигнем перфектния вкус на хрупкави картофи отвън и меки картофи отвътре?
Главният готвач Дан Клугер, автор на Chasing Flavor: Techniques and Recipes to Cook Fearrely, разкрива трик, който може да направи точно това.
Неговият метод е различен от всички останали благодарение на една съставка, която според него е от решаващо значение.
А именно, той не бели картофите преди печене, не ги реже, не ги вари и не ги запържва в масло.
Вместо това той използва малък млад картоф и яйчен белтък! Първо, той напълно овалва картофите с разбитите белтъци. След това добавя подправки на вкус и пече около 20 минути при 200 градуса по Целзий.
Още от категорията

Как да си приготвим енергийни бонбони без захар


Рецепта за вкусно ягодово тирамису
Акценти

Драснаха клечката на незаконно сметище в Пловдив






Студент в Пловдив разби световната наука

