Топ готвач откри трик, който сме сигурни, че никой от вас не е опитвал. Печеният картоф е ястие, което е любимо в много домове. Можете да го приготвите в комбинация с пиле, червено месо, риба, изборът е ваш.

Но как да постигнем перфектния вкус на хрупкави картофи отвън и меки картофи отвътре?

Главният готвач Дан Клугер, автор на Chasing Flavor: Techniques and Recipes to Cook Fearrely, разкрива трик, който може да направи точно това.

Неговият метод е различен от всички останали благодарение на една съставка, която според него е от решаващо значение.

А именно, той не бели картофите преди печене, не ги реже, не ги вари и не ги запържва в масло.

Вместо това той използва малък млад картоф и яйчен белтък! Първо, той напълно овалва картофите с разбитите белтъци. След това добавя подправки на вкус и пече около 20 минути при 200 градуса по Целзий.