Рецептата за вегетарианска тротиля е страхотно предложение за моментите, в които в хладилника ви има ограничен брой продукти, с които да експериментирате. Въпреки това няколко яйца и зеленчуци са перфектния вариант да се справите с вечерята си бързо и лесно. Ето как да приготвите това испанско изкушение:

 

Продукти

  • 3 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 1/2 червена чушка
  • 225 г картофи
  • 4 големи яйца
  • 1 с.л. нарязан магданоз
  • сол и черен пипер

 

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган (с приблизителен диаметър 20 см) и сложете в него нарязания на полумесеци лук. Гответе на ниска температура под капак за около 5 минути, докато лукът омекне.
  2. Нарежете чушката на кубчета, като отстраните семките и дръжката. Обелете картофите и ги нарежете на елипси. Добавете ги при лука и продължете да готвите на слаб огън, под капак за около 15-20 минути, докато картофите са напълно готови. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
  3. В голяма купа разбийте яйцата. Към тях добавете сготвените зеленчуци и разбъркайте много добре.
  4. Сипете 1 с.л. зехтин в същия тиган и пресипете сместа в него. Поръсете с нарязания магданоз. Щом тортилята се запече отдолу, поставете голяма чиния върху тигана и я обърнете в нея. Приплъзнете я отново в тигана и запечете тортилята и от другата страна за 3-4 минути.

 

 

Рецепта от: Мери Бери