Уморени сте от оригиналната рецепта за трилече (подобно на българското реване) и търсите рецепта с повече шоколад и по-малко калории? Този протеинов шоколадов блок със сигурност ще се превърне във вашия нов, любим десерт.
Едно парче съдържа само 116 калории, 9 грама въглехидрати, цели 12 грама протеини и само 4 грама мазнини, но разбира се калориите варират в зависимост от точните храни, които използвате.
Вкусното лакомство се приготвя само за 20 минути, включително печенето.
Необходими съставки (за 12 парчета):
4 яйца
70 г захар по желание (можете и бяла, рафинирана захар, но за по-здравословен вариант изберете кафява или кокосова)
60 г оризово брашно
60 g суроватъчен протеин (можете да използвате пшеничен грис като заместител)
1 супена лъжица какао
Половин саше бакпулвер
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
За заливка:
500 мл протеинова шоколадова напитка (или шоколадово мляко)
70 г тъмен шоколад
80 мл обикновено мляко
Начин на приготвяне:
Отделете белтъците от жълтъците, след това разбийте белтъците с щипка сол. Добавете захар към тази смес, малко по малко и бъркайте.
След това добавете жълтъците, също един по един. Сложете ваниловия екстракт, като разбърквате непрекъснато с миксер или бъркалка.
В друга купа смесете брашното, суроватъчния протеин, какаото и бакпулвера. Разбъркайте добре всички сухи съставки и ги добавете към течната смес, малко по малко, като разбърквате непрекъснато с миксера.
Изсипете сместа във форма, застлана с хартия за печене, и печете в предварително загрята фурна на 250 ° C за 10-15 минути, в зависимост от силата на фурната.
Когато сместа се изпече, извадете я от формата и набодете кората с вилица. Изсипете 200 ml шоколадово мляко във формата и върнете кората във формата, но наобратно, така че "набодената" страна да е в млякото.
Набодете кората отново отгоре с вилица и залейте с останалото мляко.
Разтопете шоколада с обикновено мляко и залейте тортата. Ако искате да го украсите допълнително, разтопете малко бял шоколад.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква