
Уморени сте от оригиналната рецепта за трилече (подобно на българското реване) и търсите рецепта с повече шоколад и по-малко калории? Този протеинов шоколадов блок със сигурност ще се превърне във вашия нов, любим десерт.
Едно парче съдържа само 116 калории, 9 грама въглехидрати, цели 12 грама протеини и само 4 грама мазнини, но разбира се калориите варират в зависимост от точните храни, които използвате.
Вкусното лакомство се приготвя само за 20 минути, включително печенето.
Необходими съставки (за 12 парчета):
4 яйца
70 г захар по желание (можете и бяла, рафинирана захар, но за по-здравословен вариант изберете кафява или кокосова)
60 г оризово брашно
60 g суроватъчен протеин (можете да използвате пшеничен грис като заместител)
1 супена лъжица какао
Половин саше бакпулвер
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
За заливка:
500 мл протеинова шоколадова напитка (или шоколадово мляко)
70 г тъмен шоколад
80 мл обикновено мляко
Начин на приготвяне:
Отделете белтъците от жълтъците, след това разбийте белтъците с щипка сол. Добавете захар към тази смес, малко по малко и бъркайте.
След това добавете жълтъците, също един по един. Сложете ваниловия екстракт, като разбърквате непрекъснато с миксер или бъркалка.
В друга купа смесете брашното, суроватъчния протеин, какаото и бакпулвера. Разбъркайте добре всички сухи съставки и ги добавете към течната смес, малко по малко, като разбърквате непрекъснато с миксера.
Изсипете сместа във форма, застлана с хартия за печене, и печете в предварително загрята фурна на 250 ° C за 10-15 минути, в зависимост от силата на фурната.
Когато сместа се изпече, извадете я от формата и набодете кората с вилица. Изсипете 200 ml шоколадово мляко във формата и върнете кората във формата, но наобратно, така че "набодената" страна да е в млякото.
Набодете кората отново отгоре с вилица и залейте с останалото мляко.
Разтопете шоколада с обикновено мляко и залейте тортата. Ако искате да го украсите допълнително, разтопете малко бял шоколад.
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита

Как лесно да си приготвим крокети със сирена

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
Акценти






Нов шеф поема Второ РУ в Пловдив


