Знаем, че за теб тиквата все още е главно печена или варена, или в краен случай е елемент от крем супа с тиква. Но прекрасната и текстура, както и неутралният ѝ вкус, всъщност са много много повече! Прекрасен, достъпен, евтин продукт, който превръща ястията в нещо ново, но познато. Рецептата за спагети с тиква е поредна рецепта с тиква, в която тя разкрива истинската си природа. Лесна за приготвяне, много бърза и наистина много лесна, рецептата за спагети с тиква е още една идея какво вкусно и набързо да приготвим за вечеря.
Необходими продукти:
пюрирана тиква - 1 чаена чаша
чесън - 2 скилидки
лук - 1/2 глава
краве масло - 3 супени лъжици
индийско орехче - 1/2 чаена лъжица
готварска сметана - 100 мл
пармезан - 30 грама
спагети - 400 грама
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за спагети със сос с тиква е подготовката на тиквата. Може да ползвате всякаква тиква, но тиквата сорт “Цигулка” е най-подходяща. Почиствате, обелвате и сварявате до пълно омекване, след което отцеждате от водата и пюрирате. Тиквата може да приготвите предварително и да съхранявате в хладилник или фризер.
Почистете лука и чесъна, нарежете на ситно. В тиган с незалепващо покритие сгорещете маслото и задушете лука и чесъна за 2-3 минути до омекване. След това добавете пюрето от тиква, индийското орехче и около ½ чаена лъжица сол. След като сосът поври 2-3 минути добавете и сметаната.
Междувременно сварете спагетите според инструкциите на опаковката. Може да ползвате всякаква любима на вас паста, или каквато имате под ръка вкъщи, пише supichka.com. Отцеждате спагетите от водата и ги изсипвате в готовия сос, като разбърквате добре. Сервирайте спагетите със сос с тиква веднага след приготвяне, поръсени с прясно настърган пармезан и черен пипер.
Снимка: supichka.com
Още от категорията
Православната църква почита днес Свети Мартин