Няма плод, който по-добре и по-бързо да утолява жаждата от... диня. Въпреки че казваме, че динята е плод, всъщност е зеленчук, подобно на краставици и тиквички. Динята може да се яде от всички привърженици на здравословната диета поради ниския си брой калории.

Динята е отличен източник на витамин С, витамин А, калий и магнезий, съдържа много вода и има само 30 калории на 100 грама.

И затова вместо да се охлаждате с висококалоричен и нездравословен сладолед, този уикенд си пригответе диня на клечка с шоколад, кокос и ядки, които няма да оставят следа по линията ви и ще бъдат обожавани от млади и стари членове на вашето семейство.

РЕЦЕПТА:

Съставки:

четвърт диня
50 г бял шоколад
50 г тъмен шоколад
филирани бадеми
кокосови стърготини
ръчно смлени ядки
сладоледени пръчици

Приготвяне:

Нарежете динята на средно големи триъгълници. Разтопете белия и тъмния шоколад на пара, но всеки в отделна купа. Пробийте резенчето диня с пръчицата за сладолед, докато стигнете някъде по средата на всяко парче. Поставете динените пръчици в голяма тава и поръсете с шоколада, към който предварително сте добавили ядките и кокосовите стърготини.