Чесновата вода ще направи чудеса за тялото ви. Тя укрепва имунната система и прочиства организма от токсини и има много мощен ефект срещу всички видове възпаления: вирусни, гъбични и бактериални. Счита се за едно от най-силните природни средства.
Как да приготвим чеснова вода?
Обелете чесъна, разрежете го на две и го поставете го във вода. Покрийте с чиния и го оставете да престои на стайна температура за 24 часа. През това време чесънът ще освободи свойствата си във водата. Изпийте водата и спасете половинките от чесъна. Повторете тази процедура поне седем пъти в месеца. Най-добре е да пиете напитката средно два пъти седмично.
Тази напитка ще укрепи имунната ви система, ще прочисти тялото ви от натрупаните токсини и ще действа превантивно при редица заболявания, включително високо кръвно налягане, възпаление, грип, вируси и бактерии, но и по-сериозни заболявания като рак.
Покълнал чесън
Може да не го знаете, но покълналият чесън е дори по-здравословен от обикновения чесън, защото е мощен антиоксидант. Неговите противовъзпалителни и противоракови свойства, както и мощният му ефект върху сърдечно-съдовата система, са още по-силни при кълновете чесън.
Някои зеленчуци, като картофите, не са здравословни, когато покълнат, тъй като отделят определени токсини, но това не е така при чесъна. Той е най-здравословен, когато пониква, защото тогава той постига пълния си потенциал и хранителни стойности.
И така, оставете чесъна да покълне свободно и след това го използвайте. Ето как.
Половинките чесън, останали от водата, поставете в чиния и ги покрийте с чаша. Оставете ги на стайна температура. По този начин ще създадете условия, подобни на оранжерията и чесънът ще пусне кълнове много бързо. Най-добре е да използвате пресен чесън, така че да можете да го добавяте към салати, напитки или да го поръсвате върху ястия.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква