Продукти:
- 135 г безсолно масло
- 135 г фина кристална захар
- 1 1/2 ч.л. канела
- 1 голямо яйце
- 110 г натурален шоколад
- 55 г самонабухващо брашно
- 125 г брашно
- 1/2 ч.л. сол
За глазурата:
- 80 г пудра захар
- 70 г безсолно масло
- 25 г какао
Допълнително:
- голямо парче млечен шоколад
Начин на приготвяне:
- Разбийте маслото със захарта с помощта на миксер, до получаването на кремообразна смес. Добавете яйцето и продължете да разбивате. Добавете и канелата, и разбийте.
- Поставете нарязания или под формата на чипс шоколад в стъклена купа и го разтопете в микровълнова фурна, на интервали от по 30-40 секунди, като го разбърквате при изваждане.
- Добавете двата вида брашно и солта към маслената смес и разбийте до хомогенност. Накрая добавете разтопения шоколад и разбийте.
- Постелете лист хартия за печене върху плота и го поръсете с брашно. Изсипете сместа за бисквити по средата. Оформете руло с диаметър 4 см, като си помагате с хартията. Завийте рулото стегнато и го поставете във фризер за 1 час.
- Нарежете тестото на кръгчета с дебелина 1 см и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса (без вентилатор) 10-12 минути.
- За глазурата разбийте маслото и пудрата захар с помощта на миксер, до получаването на кремообразна смес. Добавете какаото и разбийте до хомогенност.
- Намажете всяка шоколадово-канелена бисквита с глазура. По желание направете къдрички от млечен шоколад и украсете бисквитите с тях. За целта, с помощта на специален уред, остържете парче от калъп млечен шоколад (не трябва да е съвсем твърд, а леко омекнал).
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш
27.12.24 06:02
19471
Здравословна рецепта: Бананови бисквити без захар
27.12.24 06:02
13800
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
27.12.24 06:02
832