Продукти:

  • 135 г безсолно масло
  • 135 г фина кристална захар
  • 1 1/2 ч.л. канела
  • 1 голямо яйце
  • 110 г натурален шоколад
  • 55 г самонабухващо брашно
  • 125 г брашно
  • 1/2 ч.л. сол

За глазурата:

  • 80 г пудра захар
  • 70 г безсолно масло
  • 25 г какао

Допълнително:

  • голямо парче млечен шоколад

 

Начин на приготвяне:

  1. Разбийте маслото със захарта с помощта на миксер, до получаването на кремообразна смес. Добавете яйцето и продължете да разбивате. Добавете и канелата, и разбийте.
  2. Поставете нарязания или под формата на чипс шоколад в стъклена купа и го разтопете в микровълнова фурна, на интервали от по 30-40 секунди, като го разбърквате при изваждане.
  3. Добавете двата вида брашно и солта към маслената смес и разбийте до хомогенност. Накрая добавете разтопения шоколад и разбийте.
  4. Постелете лист хартия за печене върху плота и го поръсете с брашно. Изсипете сместа за бисквити по средата. Оформете руло с диаметър 4 см, като си помагате с хартията. Завийте рулото стегнато и го поставете във фризер за 1 час.
  5. Нарежете тестото на кръгчета с дебелина 1 см и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса (без вентилатор) 10-12 минути.
  6. За глазурата разбийте маслото и пудрата захар с помощта на миксер, до получаването на кремообразна смес. Добавете какаото и разбийте до хомогенност.
  7. Намажете всяка шоколадово-канелена бисквита с глазура. По желание направете къдрички от млечен шоколад и украсете бисквитите с тях. За целта, с помощта на специален уред, остържете парче от калъп млечен шоколад (не трябва да е съвсем твърд, а леко омекнал).