Когато през септември ухае на печени чушки, това е ясен знак, че есента е настъпила.
Предлагаме ви три рецепти за ястия именно с този зеленчук. Ето и какви са те:
Салата от печени чушки
Съставки:
4 червени печени чушки
зехтин, оцет, чесън, сол
Подготовка:
Обелете чушките, настържете ги и изцедете сока. След това ги подправете със зехтин, ябълков оцет и чесън. Ако искате, можете да добавите заквасена сметана.
Печени чушки, пълнени със сирене
Съставки:
8-12 чушки
1/2 чаша меко козе сирене
подправки - магданоз, риган, чесън
зехтин
черен пипер и сол
Подготовка:
Смесете сиренето с подправките и напълнете с него почистените чушки. Подредете ги в огнеупорен съд и печете на 200 градуса за около 20 минути. Ако искате, можете да ги покриете със заквасена сметана и да ги изпечете. Добавете пресен магданоз за декорация.
Разядка от чушки
Съставки:
1 голяма печена чушка
1/3 чаша кашу
1/3 чаша вода
1/2 чаена лъжичка хималайска сол
Подготовка:
Смелете изброените съставки в блендер, изсипете ги в купа и добавете магданоз или прясно нарязана червена чушка.
Още от категорията
Виж всички
Рецепта за постен тиквеник за Бъдни вечер
Сочен огретен от тиквички с много кашкавал
Рецепта за питка за Бъдни вечер
Акценти
Виж всички
Румен Радев започва консултациите за ново правителство
Тормозят жена от София, бореща се срещу незаконни постройки
Заря за пловдивската гордост: Радина Величкова навърши 18