Когато през септември ухае на печени чушки, това е ясен знак, че есента е настъпила.
Предлагаме ви три рецепти за ястия именно с този зеленчук. Ето и какви са те:
Салата от печени чушки
Съставки:
4 червени печени чушки
зехтин, оцет, чесън, сол
Подготовка:
Обелете чушките, настържете ги и изцедете сока. След това ги подправете със зехтин, ябълков оцет и чесън. Ако искате, можете да добавите заквасена сметана.
Печени чушки, пълнени със сирене
Съставки:
8-12 чушки
1/2 чаша меко козе сирене
подправки - магданоз, риган, чесън
зехтин
черен пипер и сол
Подготовка:
Смесете сиренето с подправките и напълнете с него почистените чушки. Подредете ги в огнеупорен съд и печете на 200 градуса за около 20 минути. Ако искате, можете да ги покриете със заквасена сметана и да ги изпечете. Добавете пресен магданоз за декорация.
Разядка от чушки
Съставки:
1 голяма печена чушка
1/3 чаша кашу
1/3 чаша вода
1/2 чаена лъжичка хималайска сол
Подготовка:
Смелете изброените съставки в блендер, изсипете ги в купа и добавете магданоз или прясно нарязана червена чушка.
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш