Когато през септември ухае на печени чушки, това е ясен знак, че есента е настъпила. 

Предлагаме ви три рецепти за ястия именно с този зеленчук. Ето и какви са те:

Салата от печени чушки

Съставки:

4 червени печени чушки
зехтин, оцет, чесън, сол

Подготовка:

Обелете чушките, настържете ги и изцедете сока. След това ги подправете със зехтин, ябълков оцет и чесън. Ако искате, можете да добавите заквасена сметана.

Печени чушки, пълнени със сирене

Съставки:

8-12 чушки
1/2 чаша меко козе сирене
подправки - магданоз, риган, чесън
зехтин
черен пипер и сол

Подготовка:

Смесете сиренето с подправките и напълнете с него почистените чушки. Подредете ги в огнеупорен съд и печете на 200 градуса за около 20 минути. Ако искате, можете да ги покриете със заквасена сметана и да ги изпечете. Добавете пресен магданоз за декорация.

Разядка от чушки

Съставки:

1 голяма печена чушка
1/3 чаша кашу
1/3 чаша вода
1/2 чаена лъжичка хималайска сол

Подготовка:

Смелете изброените съставки в блендер, изсипете ги в купа и добавете магданоз или прясно нарязана червена чушка.