Веска Хаджиева, която е обвинена в убийството на съпруга си – 73-годишният Костадин Хаджиев в село Труд, даде пълни обяснения пред магистратите. Възрастната жена разказа за живота й преди инцидента, както и за самия ден на убийството. По думите й, съпругът й е бил жив, когато го е видяла за последно.

"Имахме един нормален живот, щастлив брак. Имахме и син, който пред 2014 г. почина. Отношенията пред годините ни охладняха, като при всяка двойка. През 2012 година Костадин стана друг човек. Хвана си любовница. Беше с нея постоянно, стана агресивен към мен, дори си позволяваше да ме удря. След смъртта на сина ми Атанас, стана страшно. Пребиваше ме за всичко и по всяко време. Имало е случай, когато се прибера и кажа "добър вечер" да получа шамар. Изгони ме и от спалнята, а там започна да кани Даниела- дъщерята на негов приятел - Стефан. Разболях се и бях в болница. Оперираха ме от рак на хранопровода. Костадин не дойде да ме види, след това даже не ме иска в къщата. Отидох у сестра ми, която ме гледаше повече от месец. Прибирайки се той ме посрещна с думите: "Дано да е вярно, че имаш рак". Една вечер видях по стълбите любовницата му, през 2017 година. Тя ме спря и ми заяви, че трябва са изнеса, защото къщата е нейна. Костадин ме заключваше всеки ден, за да не влизам или излизам когато се забавляват с приятели. Така пак бях заключена на 13-ти , денят на инцидента. Отидох в банята, където беше Костадин, за да ми даде ключ. Банята е отвън в двора. Той отказа, а аз настоях многократно. Ядоса се, вдигна налъма и ме удари веднъж в главата и веднъж през лицето. После ми заби и един шамар в лицето и един в ръката. Сборичкахме се, бутнах огледалото, което се счупи в краката на Костадин. Наряза го и тогава той започна да вика по мен, че ще ми откъсне главата и ще ме убие. Бутна ме на земята, а той върху мен. Борихме се, аз се отскубнах. Имаше кръв, бърсах е с хавлия, а Костадин беше прав. Видях ключа, взех го и се прибрах. Той беше жив. Легнах си, а на следващия ден отидох на работа. Около 16 часа ме взеха от Пловдив, казаха, че мъжът ми е умрял", разказа Веска.

Тя добави, че в нощта на инцидента, съпругът й бил пиян до припадък. Жената е търпяла с години тормоза на мъжа си, а причината да не се разведе е срам.

"Той е баща на сина ми. Дори след смъртта му, не си тръгнах. Никой в рода ми не се е развеждал. Обичахме се. Не вярвах, че ще прехвърли на чужд човек къщата, а след ареста ми казаха, че домът ми е на името на друга жена", заяви още Хаджийска.

Тя бе силно разстроена по време на процеса, дори когато давеше обяснения за самия инцидент. Тя бе категорична, че не е искала да навреди на Костадин, както и да е имала цел да го убие.

"Не съм разбрала, че е мъртъв. Не съм искала смъртта му, все пак е баща на сина ми. Нямам си никого близък", каза жената.

Веска, убила мъжа си в село Труд, може да получи присъда още днесГледат по съкратена процедура делото