68-годишната Веска Хаджиева, която е обвинена в убийството на съпруга си – 73-годишният Костадин Хаджиев в село Труд, се изправи за пореден път пред съда. Днес трябваше да се даде ход на делото по същество. Залата бе изпълнена със свидетели, призовани за днешното заседание. Още в началото адвокат Орлин Търновалийски и подсъдимата отправиха искане към съда, делото да се гледа по особените правила, а именно по съкратената процедура, но с разпита на двама свидетели и вещи лица. Тъй като все още не бе даден ход на съдебното следствие, магистратите уважиха искането й. Самата Веска Хаджийска ще даде днес пълни обяснения. До края на деня, тя може да получи и присъда.

Припомняме, че престъплението бе извършено на 13 януари тази година. Отношенията между Веска и Костадин били влошени от много години. Те живеели в една къща, но на различни етажи и с отделни домакинства. На 13 януари по обяд, Веска попитала на висок глас съпруга си дали знае къде се намират ключовете й, тъй като не можела да си ги намери. Той отговорил, че не ги е виждал и я посъветвал да си ги търси сама. По-късно в къщата пристигнали гости на Костадин, негови съседи и приятели.

На тях той им казал, че на другия ден щял да ходи в болница в Пловдив, за да си прави медицински изследвания. Няколко часа по-късно те си тръгнали. След това Костадин влязъл във външната баня, за да се изкъпе. Обвиняемата го последвала и попитала отново къде са й ключовете. Между двамата възникнал скандал, при който Костадин грабнал дървен налъм и посегнал да я удари. Жената вдигнала ръката си, за да се предпази.  

В този момент Костадин  изпуснал налъма, който счупил огледалото. Частите от него наранили краката му. Съпрузите били много ядосани. Словесният им спор прераснал в боричкане, при което двамата паднали на пода в банята. Веска успяла да хване съпруга си за врата с двете ръце, започнала да го стиска силно, докато в един момент той престанал да диша.  С хавлиена кърпа жената забърсала банята, поставила я в найлонова торба и изхвърлила в контейнера за смет, заедно с налъмите. На 14 януари отишла на работа, като не споделила с никога за случилото се. Същия ден приятели на Костадин го  потърсили в дома му и го открили мъртъв в банята. 

Бабата от Труд удушила мъжа си заради имот, прехвърлен на любовницаОчакват я от 10 до 20 години затвор