За пореден път отложиха делото срещу двамата затворници Мартин Митев - Кабуто и Калоян Алексиев, нападнали и обрали друг обитател на зандана в Пловдив. Те му отнели часовника и мобилния телефон, като за това са употребили сила.

По време на заседанието днес под конвой от затвора бяха докарани петима лишени от свобода, свидетели на нападението, които трябваше да разкажат пред магистратите какво се е случило във въпросния ден. Това обаче не се случи, тъй като един от адвокатите, този на Мартин Митев – Захариев поиска отлагане на делото.

Като причина защитникът изтъкна влошеното му състояние. Тази сутрин адвокат Захариев е бил с 38 градуса температура.

„Не мога да стоя на краката си. Зле ми е. Мислих, че днес ще съм по-добре, но уви имам още по-висока температура”, заяви адвокатът.

Председателят на състава даде възможност на обвиняемия да реши дали делото да бъде отложено или да му бъде назначен в рамките на деня друг адвокат.

Митев отказа да бъде представляван от друг защитник с мотива, че сегашният му представител е добре запознат с делото и само на него има доверие.

След кратко съвещание магистратите решиха да уважат искането на адвокат Захариев и делото бе отложено за началото на март.

Следващото заседание ще продължи с разпити на свидетелите и вещите лица. Очаква се двамата обвиняеми да представят тяхната версия за случката.

Припомняме, че делото срещу Калоян и Кабуто стартира с култови реплики и скандални разкрития за живота зад стените на пловдивския затвор.

Жалбата срещу двамата бе подадена от Калин Витанов, който излежава 4-годишна присъда за сводничество. 

По неговите думи през февруари тази година той е бил нападнат в килията си от Калоян Алексиев и Мартин Митев - Кабуто. Първият излежава присъда за убийство, а съучастникът му има 22 присъди за кражби и грабежи. Първо влязъл Кабуто, който се опитал да измъкне телефона от ръцете на Калин, който в същото време говорел с някого. След минута се присъединил и Калоян, който започнал да извива пръстите на сводника. Двамата избягали с телефона, а Витанов ги последвал. По пътя се оплакал на един от надзирателите, но той му заявил, че "това не е негова работа" и го посъветвал "да се оправя сам". 

След това пострадалият бил отведен в стационара, а няколко дни по-късно се освидетелствал за телесна повреда и подал жалба в прокуратурата. 

Сводникът разказа, че Калоян и Кабуто редовно нападали и пребивали затворници, за да вземат техни вещи, които след това разменяли за наркотици. Подсъдимите не се признават за виновни и досега отказват да дадат обяснения.  

Още за предходното заседание може да видите ТУК: 

Убиец и крадец нападнаха сводник в затвора в Пловдив, взеха му телефонаДнес Калоян Алексиев и Мартин - Кабуто се изправиха пред съда

 

Отложиха делото срещу Калоян и Кабуто, нападнали сводник в затвора в Пловдив СНИМКИПреди старта на заседанието стана ясно, че Алексиев е болен