Отложиха делото срещу двамата затворници Мартин Митев - Кабуто и Калоян Алексиев, нападнали и обрали друг обитател на зандана в Пловдив. Те му отнели часовника и мобилният телефон, като за това се употребили сила.

Днес, преди старта на заседанието, стана ясно, че Алексиев е болен. Представена бе медицинска бележка с днешна дата от медика на затвора. С белезници бе докаран другият обвиняем Кабуто, както и четирима свидетели – негови съкилийници. Поради липсата на Калоян, делото бе отложено за началото на февруари.

Следващото заседание ще продължи с разпити на свидетелите и вещите лица. Очаква се двамата обвиняеми да представят тяхната версия за случката.

Припомняме, че делото срещу Калоян и Кабуто стартира с култови реплики и скандални разкрития за живота зад стените на пловдивския затвор.

Жалбата срещу двамата бе подадена от Калин Витанов, който излежава 4-годишна присъда за сводничество. 

По неговите думи през февруари тази година той е бил нападнал в килията си от Калоян Алексиев и Мартин Митев - Кабуто. Първият излежава присъда за убийство, а съучастникът му има 22 присъди за кражби и грабежи. Първо влязъл Кабуто, който се опитал да измъкне телефона от ръцете на Калин, който в същото време говорел с някого. След минута се присъединил и Калоян, който започнал да извива пръстите на сводника. Двамата избягали с телефона, а Витанов ги последвал. По пътя се оплакал на един от надзирателите, но той му заявил, че "това не е негова работа" и го посъветвал "да се оправя сам". 

След това пострадалият бил отведен в стационара, а няколко дни по-късно се освидетелствал за телесна повреда и подал жалба в прокуратурата. 

Сводникът разказа, че Калоян и Кабуто редовно нападали и пребивали затворници, за да вземат техни вещи, които след това разменяли за наркотици. Подсъдимите не се признават за виновни и досега отказват да дадат обяснения.  

Още за предходното заседание може да видите ТУК: 

Убиец и крадец нападнаха сводник в затвора в Пловдив, взеха му телефонаДнес Калоян Алексиев и Мартин - Кабуто се изправиха пред съда