Запис от охранителни камери показва как мъж бяга от мястото, на което бе убита телевизионната водеща Виктория Маринова. Това предаде Нова телевизия. Свилен Максимов, който е бивш мъж на Маринова, е последният човек, говорил с нея.

Той е един от първите разпитани в полицията. След като става ясно, че не е заподозрян, прави опит да се включи в разследването. Максимов и негови колеги се заели с преглеждане на записи от техни видеокамери в района на убийството. На едно от видеата се вижда фигура на мъж, който бяга от мястото.

Ето как изглежда къщата на Северин, арестуван за зверското убийствоСъседите му казват, че никога не е имало проблем с него до момента

Същевременно българската федерация по бокс уточни, че задържаният за убийството на журналистката Виктория Маринова - Северин Красимиров - не е тренирал бокс в нито един от професионалните клубове в Русе. Лицето никога не е участвало и в турнири, организирани от Федерацията, съобщиха оттам.

21-годишният Северин е арестуваният за убийството на Виктория Маринова СНИМКАЗадържаха още един човек за жестокото престъпление

"Във връзка с появилите се информации, че задържаният в Германия Северин Красимиров, заподозрян в убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова в Русе, е тренирал бокс, от Българската федерация по бокс държат да уточнят, че състезател с такова име никога не е бил картотекиран в един от трите местни клуба - „Русе“, „Локомотив“ (Русе) и „Дунав“ (Русе), и никога не е вземал участие в първенства и турнири, организирани от Българска федерация по бокс", става ясно още в съобщението до медиите. 

Припомняме, че по-рано на извънреден брифинг в Министерски съвет вътрешният министър Младен Маринов каза, че арестуваният за убийството Северин Надеждов Красимиров е на 21 години - роден и живял в Русе. Маринов обясни, че Красимиров е бил регистриран заради кражба на цветни метали, но няма официални данни да е извършвал друго престъпление. На въпрос какъв е мотивът за престъплението, главният прокурор Сотир Цацаров отговори, че става дума за спонтанно нападение с цел сексуално посегателство. Обвинител номер едно добави, че арестуваният Красимиров е тренирал бокс, а имало данни и че той е бил пиян.

Младен Маринов: Намерен е ДНК материал от Северин върху тялото на Виктория21-годишният мъж има криминална регистрация за кражба на метали