„Има достатъчно доказателства, които свързват пряко лицето с жертвата. Част от ДНК експертизите са готови. Намерен е ДНК материал по дрехите на мъжа, както и върху трупа на жертвата”, заяви на извънредния брифинг в Министерския съвет вътрешният министър Младен Маринов. На него са още премиерът Бойко Борисов и гл. прокурор Сотир Цацаров.

По думите на Младенов все още не се изключва нито една версия за убийството на Виктория Маринова.

Още в началото е изготвен списък от криминалния контингент. Иззети са множество веществени доказателства и са назначени експертизи, които да водят към извършител, каза Маринов. Той допълни, че  след тези процесуално-издирвателни дейности, множество лица са задържани за 24 часа в Русе. След разпити и изчистване на тяхното алиби за извършване на действието те са били освобождавани.

„В хода на работата стигнахме до лице, което снощи бе задържано от немската полиция, по линия на сътрудничество. Лицето е Северин Надеждов Красимиров, живеещ в град Русе, близо до извършеното престъпление. Той има криминална регистрация по чл. 194 – кражба на цветни метали, други данни за престъпления спрямо него няма.

Има достатъчно доказателства, които свързват пряко лицето с жертвата. Част от ДНК експертизите са готови –както по дрехите на задържания, така и върху тялото на жертвата”, продължи вътрешният министър.

Очаквайте подробности!