36-годишен мъж с легален бизнес в областта на земеделието е задържан за убийството на сливенския бизнесмен Стоян Тодоров Стоянов, предаде Канал 3.Тялото му бе открито рано сутринта на 21 юли в запустял напоителен канал край село Панаретовци.

Извършителят се е познавал добре с 45-годишната жертва, но на този етап от прокуратурата в Сливен отказват да коментират какви са били конкретните причини за фаталния изход на спречкването.

Стоянов е загинал от изстреляни почти от упор с пистолет 7 куршума, извършителят след това е затрупал още топлото тяло с клони и отпадъци. Бизнесменът е бил обявен за издирване от съпругата си още в деня, когато е напуснал жилището си. Местопрестъплението е открито с помощта на следови кучета, разказаха криминалистите от ОД на МВР-Сливен.

Близки на загиналия тогава още уточниха, че мъжът е имал в землището на селото голяма овощна градина. Същият притежава със свой партньор още няколко градини в региона, едната е край село Ковачите, където работи заедно с общинския съветник - Светомир Мъндев.

Говорителят на окръжна прокуратура Ваня Белева потвърди, че има задържан 36-годишен мъж от Сливен, на когото е повдигнато обвинение за умишленото убийството на Стоян Стоянов. На този етап продължават следствените действия, очаква се в началото на седмицата да бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Обвиняемият е бил "закопчан" в четвъртък, за разкриването на казуса пръв съобщи в Туитър след посещение в Сливен главният прокурор Иван Гешев.

Жертвата е родом от град Кермен, където има наследствен имот, по думите на кмета Живко Жечев бил изключително отзивчив и винаги намирал начин да помогне на потърсили го за помощ.