Районен съд – Асеновград взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 17-годишния Джем Кадир от Долни Воден за причиняване с мотоциклет на средна телесна повреда на пешеходка. Инцидентът стана на 22 май. Според прокуратурата 17-годишният е взел мотоциклета „Хонда“ от свой познат и е нарушил правилата за движение по пътищата, при което по непредпазливост е причинил средна телесна повреда - фрактура на дясна подбедрица, довело до трайно затруднение на движението на 40-годишна жена. Избягал е от местопроизшествието и е управлявал моторно превозно средство, без да има необходимата правоспособност.

Мъжът, предоставил мотоциклета на Джем - получи мярка за неотклонение "гаранция" в размер на 2 000 лева. Той бе е привлечен като обвиняем и за това, че на 22 май 2020 г. в Асеновград е подал на тел. 112 невярна информация за противозаконно отнет мотоциклет „Хонда“. Свидетел в залата е заявил, че асеновградчанинът много настоявал Джем да вземе мотора, като му казал, че го е купил специално заради него. 

Джем Кадир е обвинен в извършване на престъпление по чл. 343, ал. 3. Съучастникът му ще носи отговорност по чл. 343, ал. 3, предл. 6 и 7, както и  по чл. 326, ал. 1 от НК.  Определението на съда подлежи на обжалване и протест в 3-дневен срок от днес пред Окръжен съд - Пловдив.

17- годишен рецидивист без книжка прегази жена в Асеновград и избягаПрокуратурата повдига обвинения на водача и собственика на мотора, с който е извършена катастрофата

Бащата на 17-годишния Джем: Моля се блъснатата жена да оздравее, но синът ми не е рецидивистЕдно дете не може да се възпитава дистанционно, казва европейският шампион по щанги Метин Кадир пред TrafficNews