11 сирийски граждани, пътували в миниван, както и техният водач, също сириец, са били задържани в Пловдив тази сутрин. Това стана ясно днес от брифинг на прокуратурата. Случката се е разиграла тази сутрин в 8:20 ч. на един от най-натоварените булеварди под тепетата. Това съобщиха заместник-районният прокурор Атанас Илиев и шефът на ОД МВР Пловдив- Васил Костадинов.

„От доста време в пиковите часове на деня, акцентираме да има на входа и изхода в градовете и пътните артерии засилено полицейско  присъствие. Случката от днес е следната- автопатрул на Шесто РУ в Пловдив извършва линеен контрол. Патрулът обаче забелязва миниван, чието задно стъкло е затъмнено и видимо е с някаква тежест отвътре. Служителите веднага се насочват натам и се установява, че регистрационните табели не отговарят на въпросното превозно средство. Това е дало основание да подадат сигнал за спиране, но водачът не се е подчинил”, добави той.

Движейки се на бул. „Княгиня Мария-Луиза”, превозното средство завива към бул. „Източен” и след това автопатрулът успява да спре минивана. Извършвайки проверка, служителите виждат, че се управлява от сирийски гражданин, а вътре има още 11 други мъже, определящи се като сирийци.

„В момента всички лица се намират в Четвърто  РУ и ще бъде повдигнато обвинение на водача. Той е с хуманитарен статут в Харманли, има адресна регистрация в Пловдив, не е оказал съпротива”, завърши Костадинов.

Пловдивските жертви на мрежата от интернет измамници- от овчар до крупни бизнесмениНад 6 000 са пострадалите, схемата работила от 2016 година досега