Задържаха за срок от 24 часа шофьорът на Поршето от катастрофата в Кючука. Към настоящия момент не е повдигнато обвинение. След изтичане на 24 часа предстои да бъде разпитан в качеството на свидетел, съобщиха от Прокуратурата. 

Припомняме, че до инцидента се стигна на кръстовището с ул. „Славееви гори“, където шофьорът на Поршето настигнал движещия се пред него „Нисан“, управляван от 18 годишен шофьор. След което поршето предприело изпреварване.  Когато почти се изравнил с Нисана заради препречване на пътя на Поршето последвал удар между двете коли. Това се случило при маневра "ляв завой" на шофьора на Нисана.

Вследствие на удара лекият автомобил „Порше“ напуснал пътното платно и се блъснал дърво, което паднало върху преминаващи по тротоара трима пешеходци – семейство. Колата ударила второ дърво, което паднало върху паркиран лек автомобил БМВ, след което се блъснала в улична лампа и се спряла в тревната площ на градински парк. След произшествието водачът на лекия автомобил „Нисан“ е бил тестван за наличие на алкохол и наркотици в кръвта, като пробите са отрицателни.

Шофьорът напуснал мястото на произшествието и същата вечер се е явил в 5 РУ – Пловдив, придружен от баща си. Той е тестван за алкохол и наркотици. Установено е наличие на кокаин в кръвта му. Дал е кръвна проба за изследване. Тестът за алкохол е отрицателен. 

Пострадалите от пътното произшествие пешеходци били откарани от екип на ЦСМП в болница за оказване на медицинска помощ. Установено е, че двете са без опасност за живота, както и третия пешеходец.

По делото е извършен оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели, включително водачът на Нисана, както и пътниците в  Поршето.  Иззети са записи от охранителни камери. Продължават действията по разследването с разпити на свидетели. Предстои да се съберат документи относно оказаната медицинска помощ н и да се установи с назначаване на медицинска експертиза характера и вида на причинените им телесни повреди. Предстои назначаването на автотехническа и автооценителна експретизи, тъй като следва да се установи механизмът на пътното произшествие, респективно извършените нарушения по Закона за движение по пътищата от участниците в него. Следва да бъде назначена химическа експертиза на кръвната проба на шофьора и оглед на приобщените по делото записи на охранителни камери. Действията по разследването продължават.