ВКС решава съдбата на непълнолетните убийци от Асеновград

Апелативен съд е намалил наказанието на Исмаил с 1 година

Община Асеновград, Пловдив 26.09.2021 21:00 5749 0
ВКС решава съдбата на непълнолетните убийци от Асеновград

Случаят с асеновградчаните Исмаил Асан/16/ и Митко Асенов/18/ подсъдими за убийството на 48-годишния мъж в Асеновград отива във ВКС, научи медията ни. Още преди няколко месеца Апелативен съд е намалил присъдите на двете момчета.

Окръжен съд наказа Исмаил Асан с 9 години и 4 месеца лишаване от свобода. Медията ни научи, че втората инстанция е намалила наказанието е 1 година. Това е наложило и протест от страна на прокуратурата. Така случаят вече е в ръцете на Върховния съд.

Припомняме, че до бруталното престъпление се стигна, след като двамата издърпали торбата на жертвата си, в която имало 3 лева и мобилен телефон. Ударили го в носа, като от удара той се свлекъл на земята. Носът му бил счупен и започнала да шурти кръв. Ромите оставили така жертвата си и отишли до близък магазин, от където си купили алкохол. След малко се върнали на мястото на инцидента и, когато видели, че мъжът все още е там в безпомощно състояние, Исмаил започнал да скача върху главата му, докато го убил. Освен това около врата на жертвата имало следи от душене.

Таксиджия, паркирал в близост, станал свидетел на бруталната сцена и веднага извикал полицейски екип, който се намирал наблизо. Униформените заварили младежите над трупа и веднага ги арестували, като едновременно с това извикали бърза помощ. За съжаление, при идването си медиците само констатирали смъртта на асеновградчанина.  

Непълнолетните убийци от Асеновград получиха своите присъди, единият излиза на свобода

 

Изпрати новина