ВКС потвърди присъдите бизнесмена  Атанас Червенков Райфъла и съучастниците му. Наказанието от 9 години затвор бе произнесено от състав с председател Екатерина Роглекова от Окръжен съд Пловдив. Присъдата е за палежите на автомобилите на бившия депутат Антоний Йорданов, на съпругата му и дъщеря му както и за покушението, което е поръчал срещу конкурента си и собственик на медицински център Хипоталамус Аргир Гяуров.

10 години затвор получи един от съучастниците на Райфъла – Веселин Загорски. По 3 години при първоначален общ режим ще лежи в затвора Симеон Генов, а 5 години  – Бисер Романов. Именно те са опитали да убият Гяуров с многобройни удари с нож.

Една година условно с 3 години изпитателен срок даде съдът на  шофьора на Райфъла Стефан Гичев, а Васил Василев ще лежи 3 години и 11 месеца.

Райфъла и съучастниците му трябва да изплатят солидарно 50 000 лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди на намушкания многократно и оживял по чудо, собственик на медицински център Хипоталамус Аргир Гяуров.

11 200 лв. пък ще получи бившия депутат Антоний Йорданов и съпругата му Стефка като компенсация за палежите на колите им.

Върховният касационен съд измени решението като призна подсъдимия Червенков за невинен и го оправда да е извършил опита за убийство с при квалифициращо обстоятелство „с користна цел“, а подсъдимият Симеон Генов оправда за това, освен да е държал и да е придобил боеприпаси за огнестрелните оръжия и намали наложеното му наказание. Върховният касационен съд отмени за всички подсъдими приложението на чл.24 от Наказателния кодекс, с приложението на който са били увеличени наложените общи най-тежки наказания.

През 2019 година Атанас Червенков  бе освободен под огромна гаранция от ареста след почти петгодишен престой зад решетките. 

Състав на Апелативен съд - Пловдив го освободи срещу 20 000 лева с мотива, че здравословното състояние на Райфъла е влошено, срокът на задържане е продължителен, а съдебното следствие срещу него е приключило. 

Бизнесменът обжалва присъдата на всички инстанции, но ВКС окончателно потвърди присъдите на всички обвиняеми. Почти всички вече са влезли в затвора за изтърпяване на наказанията си. 

Атанас Червенков бе обявен за издирване след произнасяне на присъдата, но в последствие се оказа, че той е настанен в пловдивска болница, тъй като е болен от ковид.