Соня Мирчева, която бе подсъдима за измама в размер на 660 хиляди лева, получи присъда. Тя бе призната за виновна и получи ефективно наказание, научи TrafficNews. Казусът бе отнесен до компетенцията на Окръжен съд, след уневинителна присъда от страна на Районен съд.

Припомняме, че Нели Бозова изгоря с близо 700 хиляди лева.  Парите са били поетапно „изсмуквани” от Бозова, която е смятала, че върши услуга и добро. И както казват старите хора, „няма ненаказано добро”, така и Нели е била наказана, и то как. Нейна „приятелка” с години е смукала парите й или за нова стока, или за важни документи, или просто защото няма.

Всичко започнало през 2011 година, когато Бозова е имала строителна фирма. Офисът на дружеството се намирал на последния етаж на жилищна сграда в квартал "Мараша".  Един ден в едностайния апартамент под офиса й се нанесла Соня Мирчева със семейството си. Бозова и Мирчева станали приятелки. С течение на времето Соня молела за заеми Нели.

Един ден Мирчева й разказала, че има бутик за дрехи в София. Дрехите обаче били на митницата и нямала пари да ги освободи. Така се завъртяла въртележката и Бозова потъвала все повече и повече със заеми.

Така от  2011 година допреди 2 години Соня Мирчева е прибрала  660 бона от Нели.

"Бизнес дама" ужили пловдивчанка с близо 700 хиляди, съдът я оправда

Казусът премина множество обрати в Окръжен съд. Сагата се проточи почти една година, като само преди по-малко от 24 часа Мирчева чу решението на магистратите от въззивната инстанция. Тя бе призната за виновна и получи 6 години затвор, при първоначален строг режим. Освен това искът за причинените имуществени вреди от страна на Нели Бозова е бил уважен в пълен размер – 660 хиляди лева. На тази сума е начислена и лихва.

Решението на Окръжен съд обаче подлежи на обжалване и протест пред ВКС.

След осъдителната присъда медията ни се опита да се свърже със Соня Мирчева за коментар. Тя обаче отклони разговора ни, като прекъсна обаждането. През последните 4 дни наш репортер активно търсеше контакт с Мирчева, а поводът бе обещано интервю пред медията ни. Припомняме, че Соня Мирчева пожела да разкаже гледната си точна в законовия срок от 14 дни, който е и срокът за право на отговор.

Повод за обещаното интервю бе поредният сигнал срещу Соня Мирчева. Мъж от пловдивското село Войводиново – Дилян Дърваров, разказа, че е поредната жертва на Соня Мирчева. Той ѝ се доверил и „изгорял” със 125 хиляди лева, мислейки, че й помага.

Мъж от Пловдивско изгоря със 125 хиляди лева, мислел че помага на бизнес дама в бедаЖената търгувала с дрехи от Италия и имала бутик в София

Подобни истории ви разказахме в средата на годината. Две жени от Куклен застанаха пред TrafficNews, твърдейки, че са измамени от тяхна приятелка – Соня. Още 12 човека заявяват, че  са били измамени със същата схема „бизнес в Италия”. От 2009 до 2013 година подавали жалби срещу Мирчева, а през 2013-а е заведена и колективна жалба от всичките потърпевши. Хората са затънали с общо 68 хиляди лева.

Бизнес дамата, измамила пловдивчанка със 700 бона, врътнала и други "приятелки"