73-годишният мъж, убит от съпругата си в село Труд, приписал семейната къща на чужда жена. Това била причината той да се прости с живота си, научи TrafficNews.bg. За убийството е арестувана 67-годишната му съпруга. 

Обвиняемата и пострадалият живеели в къща в селото, като отношенията им от години били влошени.  Дядото често си канел гостенки,  които оставали да преспиват при него. Бабата била свикнала с похожденията му, но чашата преляла когато преди няколко дни разбрала, че той е приписал фамилната къща на дъщерята на една от приятелките си. Последвал скандал, тя го натиснала в банята и го удушила.

 На следващия ден отишла на работа, като преди това заличила следите от извършеното престъпление.

Пострадалият бил намерен в дома си от свой приятел, който не могъл да се свърже с него по телефон. Първочално медиците решили, че е починал от естествена смърт, но аутопсията показала, че смъртта е насилствена. Започнало е разследване, били са извършени огледи, разпитани са били свидетели . Назначени са съдебно-медицински и биологични експертизи.

Обвиняемата е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде внесено искане до съда за вземане спрямо нея на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, за което 67-годишната жена е обвинена, е лишаване от свобода от 10 до 20 години. Разследването по случая продължава.

Вижте какво е установила прокуратурата до момента в коментара на говорителя на Окръжна прокуратура Галина Андреева пред камерата на Милен Ангелов: