Украинецът, предизвикал пътния инцидент, при който загинаха четирима души в Прохода на Републиката – Хаинбоаз, излиза от ареста. Припомняме, че чуждият гражданин е навлязъл в насрещното движение. Последвал е челен удар с идващия автомобил, в който пътуват баба, дядо и двамата им внуци. И четиримата загубиха живота си.  Загиналият мъж е на 57 години, жената на 52, а двете деца на 5 и 15 години.

Произшествието е станало около 18:35 на 4 октомври между град Николаево и село Пчелиново. Вследствие на удара автомобилът, в който е пътувал българското семейство, излиза от пътното платно и се самозапалва.

Шофьорът днес се изправи пред Апелативен съд – Пловдив, където магистратите постановиха спрямо него мярка за неотклонение „домашен арест”.

Магистратите прецениха, че по делото има данни за обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към извършването на деянието в което е обвинен, но няма данни за опасност да се укрие, както и да извърши престъпление, тъй като същият има чисто съдебно минало, постоянен адрес в България, трудово ангажиран е, има семейство и осеммесечно бебе.